Főoldal / Rallycross / Hansen az élen Barcelonában, jól állnak a magyarok

Hansen az élen Barcelonában, jól állnak a magyarok

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A rallycross világbajnokság küzdelmei mellett hét magyar versenyző érdekelt az Európa-bajnokság küzdelmeiben. A szombati nap történései.

A WRX mezőnyében Timmy Hansen zárta az élen a szombati napot miután a Q1-et megnyerte, a Q2-ben pedig második lett. A Q2-öt Mattias Ekström nyerte, az elsőben a hatodik lett, így a második helyről várhatja a folytatást. Legnagyobb riválisa, Petter Solberg a negyedik helyen zárta a napot Barcelonában, miután negyedik és harmadik lett a kvalifikációk során. A harmadik helyen Andreas Bakkerud végzett, míg Sebastien Loeb az ötödik lett. A DTM-ből beugró Timo Scheider az első előfutamán a 14. lett, míg  a másodikat nem tudta befejezni, így a 18. pozícióból küzdhet holnap.

A rallycross Európa-bajnokság S1600-as kategóriájában Ulrik Linnemann várja a legelőkelőbb pozícióból a folytatást. Mögötte Kasparas Navickas és Luigi a sorrend. A magyar versenyző mindegyik futamát megnyerte. A bajnoki címért versenyben lévő Szabó Krisztián az ötödik ás nyolcadik helynek köszönhetően a 6. helyen zárta a napot. Marton Gergely a saját futamaiban 2. és 3. lett, ez összességében a Q1 13. és a Q2 11. helyét jelentette, így a 12. helyen áll. Két hellyel hátrébbről, a 14. helyről várhatja a vasárnapi versenynapot Szíjj Zsolt “Jolly”.

Az EB mezőnyében a Supercaroknál Kiss Pál Tamás áll a legjobban, a 4. helyen áll. A Q1-ben egy ütközés után Tomi Peugeotjának a futóműve elment és nehezen irányítható volt a murvás részen. Kevin Hansen, Fredrik Salsten és Tord Linnerud az első három sorrendje. Kevin Hansen nagyon jó formában van, a Q1-et és a Q2-öt is nagyon magabiztosan nyerte. Kárai Tamás a Q1-ben csak a 16. lett, a Q2-ben már jobban ment neki és 6. lett, így a 10. helyen zárta a napot. Lukács “Csucsu” Kornél egy 15. és egy 13. hely után a 15. helyről várja a barcelonai RX utolsó napját.

A szombati nap eredményei IDE kattintva tekinthetők meg.