Főoldal / Tereprali / Hangodi Zoltán dobogón végzett Lengyelországban

Hangodi Zoltán dobogón végzett Lengyelországban

Fotó: HQ Racing

A Baja Poland összefoglalója.

A HunGarian Baja után Lengyelországban, a Baja Polnadon mérte össze tudását a tereprali világkupa mezőnye. Nasser Al-Attiyah a sikertelen olimpia után érkezett a versenyre és győztesként távozott. A katari versenyző mind az öt futamot megnyerte, ahol elindult idén, ezzel a bajnokságot is megnyerte. A haza pálya előnyét élvező Holowczyc lett a második, miután defektet kapott és ki kellett cserélnie, amivel jócskán lemaradt. A harmadik helyen szintén egy Toyota végzett Marek Dabrowskival a volánnál.

A HQ Racing újabb dobogós helyezést szerzett, ezúttal Hangodi Zoltán révén, aki a T3-as kategória 3. helyén végzett a Mosquitóval. Csapattársának, Juhász Gábornak nem sikerült teljesíteni a Baja Polandot.

“Nagyon nehéz verseny volt, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült befejezni, és örülök a kategória-dobogónak is, de azért azt nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok. Ami a mai napot illeti, az első pálya tetszett, a második nem annyira, a végén volt egy homokos rész, ami rosszabb volt, mint a fesh-fesh. A második körben le is rövidítették a pályát, mert a kamionok elakadtak, de őszintén szólva másodszorra szerintem már az autók sem tudtak volna átmenni” – mondta Hangodi Zoltán.