Skip to content
Főoldal / Interjúk / Hangodi Bendegúz: Full pontos hétvégét teljesítettünk

Hangodi Bendegúz: Full pontos hétvégét teljesítettünk

Első győzelmét szerezte a Peugeot Kupában a fiatal versenyző.

Hangodi Bendegúz és Patkó Gábor az egri kalandos verseny után a Peuegot Kupa első helyén zárta a Taxi4 Vértes Rallyet. Ezzel a bajnokságot holtversenyben vezetik a Német Gábor-Adorján Szabolcs duóval.

-Az első dobogós hely után megszerezted az első győzelmedet is a Peugeot Kupában. Hogy alakult számodra a Taxi4 Vértes Rallye?
-Igen, hamar jöttek az eredmények. Ezen a hétvégén is komfortos tempót szerettünk volna autózni. Annyi különbséggel, hogy ezeken a gyorsaságikon már mind mentem. A tavalyi Székesfehérvár Rallyról kettő gyorsasági konkrétan ugyanaz volt. Tavaly a Székesfehérvár Rallye előtt teszteltünk Nagyvelegen a benti technikás részen. Szóval komfortosan éreztem magam. Igazából egy unalmas versenyt szerettünk volna, amit részben meg is kaptunk, mert nem történt velünk semmi. Nem volt egy defektünk sem, nem kellett kapkodni és szerelni. Ilyen szempontból is jó volt ez a verseny. A végére pedig meg lett az első hely. Óriási volt! Sajnáltam a többieket. Ott voltunk az elejében, második-harmadik időket konstansan autóztuk. Német Gáborral és Tábari Ákossal nagy csatát vívtunk az elején. Az utolsó körre 20 másodperc körüli volt a különbség Német Gabi és köztem. Ákos pedig egy másodperccel volt mögöttünk. Az utolsó kör első gyorsaságiján, Oroszlányon láttuk, hogy Gáborék kiestek. Onnan már kicsit visszább vettünk, kaptunk is pár másodpercet Ákoséktól. A következő Csákberényt elengedtük igazából, ott már csak arra figyeltem, hogy ne kapjunk defektet. Az utolsó szakaszra kicsit összeszedtem magam, kipréseltem magamból az utolsó energiákat és elég jól le tudtunk jönni. Nagyon boldogok voltunk az újabb dobogós hely miatt. Kigurultunk a gyorsról, megálltunk, hogy levegyük a sisakot. Közben érkeztek a Peugeot Kupások és Viszló Csabiék mondták, hogy Ákosékat megelőzték a gyorsaságin, mert valami gondjuk volt. Majd gratuláltak a győzelmünkhöz és mi Gáborral hirtelen nem is tudtuk, hogy örüljünk vagy szomorúak legyünk. Nyilván örültünk. Megint az utolsó gyorsaságin akadt technikai problémája az ellenfelünknek – lejöttek végül, de óriási hátrányt szedtek össze Ákosék. Így megint előrébb léptünk egyet a végén, akárcsak Egerben. Ráadásul a Power Stage-et is megnyertük, így full pontos hétvégét teljesítettünk. Nagyon boldogok voltunk. Másnap reggel mikor felébredtem akkor realizálódott bennem, hogy nyertünk. Ez motivációt jelent a következő versenyre, mivel Német Gáborral holtversenyben vezetjük a bajnokságot. A következő nyíregyházi versenyre nagyon fel szeretnék készülni, mert nem sok ilyen lehetőség adódik, hogy ilyen fiatalon a bajnoki címért tudjunk harcolni.

-A változó körülményekhez mennyire sikerült alkalmazkodni mind gumi választásban, mind a pályán?
-Igazából biztonságosra akartuk venni ezt az egészet. Az esőre is felkészültünk. Puha rugóval mentünk, míg a többiek középkeménnyel, szóval egy kicsit dülöngélős volt a kocsi. Szerintem egész jó volt a beállítás is és a gumi taktika is. Az első körre mehettünk volna eggyel puhább gumikkal, a legtöbben azon voltak. Egész jól menedzseltük ezt. Egy száraz versenyben reménykedtem, amit nagyjából meg is kaptunk. Az első körben még elég nedvesek-csúszósak voltak a pályák.

-Nyíregyháza Rally-t már szóba hoztad. Már nem csak a tanulás a cél, hanem a bajnoki cím is a szemed előtt lebeg?
-Most pont jó lépésben jön ki, hogy hogyan osszam meg az időmet. Jövő héten még kell menni, utána szünet van. A verseny előtt szinte egész héten lent leszünk Nyíregyházán. Szóval most annyira nem kell megosztanom a figyelmemet, nem kell úgymond ketté szakadnom. Erre a versenyre nagyon komolyan szeretnék készülni. Egyébként is egy rettenetesen nehéz verseny lesz, ha csak a tavalyiból indulok ki. Nagyon nehéz pályák vannak és nagyon jók is ezek a pályák. Nem egy ilyen lobogós, ereszd el a hajam gyorsaságikra számítok. Nagyon okosan kell felépíteni ezt, inkább egy spórolós verseny lesz. Az is kihívás lesz, hogy végig érjünk. Tavaly is szuperraliztunk. Az első nap már a legelső gyorson volt egy baki, ami megpecsételte az egész versenyt – nem csak a miénkét. Egy bal-jobb kanyar kombó volt, ami iszonyatosan sáros volt és a fél mezőnyt megtréfálta. Sokan belecsúsztak abba az árokba, amibe mi is. Amikor becsúsztunk a mögöttünk jövő autó majdnem ránk esett. Nehéz verseny lesz. Mindent meg szeretnék tenni a sikerért, de akkor sem leszek csalódott, hogyha nem jön össze. Akkor is óriási fejlődésen mentünk keresztül tavalyhoz képest. Bárhogy is végződik, mi boldogok leszünk, mert mindent megtettünk, hogy a jelenlegi helyzetünket megtartsuk vagy javítsunk rajta. Szeretnénk megnyerni!