Skip to content
Főoldal / Africa Race / Hamarosan rajtol az Africa Race

Hamarosan rajtol az Africa Race

DAKA9762

Egy autós és egy kamionos egység fogja hazánkat képviselni Afrikában.

December 29-én a rajt ceremóniával veszi kezdetét a 6. Africa Eco Race. A Marokkóba történtő áthajózás után 31-én veszi kezdetét az igazi verseny, ekkor már egy 87-km szelektívet kell teljesítenie az indulóknak. A versenyzőknek 11 szakaszt kell teljesíteniük, hogy elérjenek Dakarba. A pihenőnap január 5-én Dakhlaban lesz. A teljes táv 5582 km, amiből 2297 km a szelektív.

Az autósoknál a legnagyobb esélyes a korábbi Dakar győztes és az eddigi összes Africa Racet megnyerő Jean-Louis Schlesser. Az ő dolgát igyekszik majd megnehezíteni a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az Opel Mokkaval. A páros tíz éve is a Szaharában kezdte közös pályafutását és most visszatérnek oda. A korábban a Dakaron szintén remeklő Miroslav Zapletal egy Hummerrel igyekszik felvenni a versenyt. Stephane Henrard neve is sokaknak ismerős lehet a Dakarról, ő tavaly megnyerte a Classic kategóriát egy Porsche-val és most is erre készül.

Balról jobbra: Bunkoczi László, Jean-Louis Schlesser, Szalay Balázs és Kovács Miklós

A kamionosoknál a magyar színeket a korábban már négy Africa Racen induló Qualisport csapata fogja képviselni.  A Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László összetételű csapat idén is nehéz versenyre számít. A Scaniaval induló trió 2010-ben megnyerte a kamionosok versenyét. Idén ez nehéz lesz, mivel ismét ott lesz a rajtnál a versenyt kétszer megnyerő (2011, 2012)Tomas Tomecek (aki szintén sokaknak ismerős lehet a Dakarról) a Tatraval. Szintén többször indult a Dakaron Elisabete Jacinto az MAN-nel, idén pedig a legendás verseny útvonalán fog versenyezni.

A motorosoknál a legnagyobb esélyes a tavalyi győztes Martin Fontyn.

Fotó: Opel Dakar Team