Skip to content
Főoldal / WRC / Győzni megy a Montéra a Hyundai

Győzni megy a Montéra a Hyundai

Fotó: Hyundai Motorsport

Eddig egy harmadik hely a legjobb eredményük a Monte-Carlo Rallyen.

A Hyundai Motorsport készen áll, hogy megkezdje a hatodik szezonját az FIA WRC-ben három pilótapárosával és az új arculatú Hyundai i20 Coupe WRC-vel.
A csapat célja, hogy a szezont az év legmegjósolhatatlanabb, de ikonikus versenyén a lehető legjobban kezdje.

A versenynaptár egyik legikonikusabb versenye a Monte-Carlo Rallye. Tavalyhoz képest a verseny útvonala 40 %-ban új lesz. Mégis a rallye az egyedülálló kihívásaival, az esti gyorsokkal, kiszámíthatatlan havas-jeges körülményeivel, összetett gumi stratégiáival könnyedén büntethet a szezonnyitón.

A Hyundai Motorsport versenyzői jól ismerik ennek a klasszikus rallyenak az igényeit. Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul szerezte a csapat eddigi egyetlen dobogóját a Monte-Carlo Rallyn. 2016-ban lettek harmadikak, egy hellyel lemaradva Andreas Mikkelsen és Anders Jæger (VW) mögött, ami ez idáig a legjobb helyezése a norvég párosnak a hercegségben. A Hyundai Motorsport új szerzeményei, Sebastien Loeb és Daniel Elena számára nem ismeretlen a Monte keménysége. Ők új fejezetet fognak nyitni a pályafutásukban egy olyan versenyen, amit korábban hét alkalommal nyertek meg.

Neuville: „Elhatároztuk, hogy 2019-ben szeretnénk eggyel feljebb lépni. A Monte-Carlo Rally az aszfalt utakkal és a kiszámíthatatlan havas-jeges körülményeivel egy semelyik másik versenyhez nem hasonlítható versenyt eredményez. Ezt a versenyt mindig nagyon élvezem. Az elmúlt években egyre versenyképesebbek lettünk, még ha az eredmények nem is jöttek. Azt várom – és remélem – hogy a dobogóért harcolunk és amennyiben lehetséges a győzelemért. Sok stratégiai lehetőség lesz, főleg a gumikkal, miközben az itinernek nagyon precíznek kell lennie. A lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani és minél több pontot szerezve megkezdeni a 2019-es bajnokságot.”

Mikkelsen: „Újra kezdődik a bajnokság, ráadásul a két kedvenc versenyemmel egymás után – a Montéval és a Svéd Rallyval.
Anders és én keményen dolgoztunk a télen, hogy tanuljunk a Hyundai Motorsportnál eltöltött első teljes évünkből, mivel törekszünk arra, hogy idén erős teljesítményt nyújtsunk. A Monte-Carlo Rally mindig egy különleges és nehéz kezdete az idénynek. Sikerült többször is gyorsnak lennem, ami két dobogót eredményezett. A végeredmény ellenére 2018-ban is versenyképesek voltunk, nyertünk szakaszt és Power Stage pontokat szereztünk. Remélem pozitívan kezdjük az új szezont.”

Loeb: „A Monte-Carlo Rally az egyik kedvencünk. A navigátorom, Daniel monacói ez az ő hazai versenye, miközben számomra is hazai verseny, hiszen valamennyi szakasz Franciaországban van. A legnehezebb dolog a Montén, hogy megtaláljuk a helyes ritmust és ne essünk csapdába. Mindig alkalmazkodni kell a változó körülményekhez, mindig sikerült ilyen körülmények között jól teljesítenem. Az idei verseny különleges lesz, új csapattal és új autóval. Ráadásul keveset tudtunk tesztelni, sok kemény és új szakasz vár ránk, de motivált vagyok.”