Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Gyenes Emánuel: Nehezebb lesz, mint valaha

Gyenes Emánuel: Nehezebb lesz, mint valaha

Gyenes Emánuel
Fotó: A.S.O/DPPI/F.Gooden

A szatmárnémeti versenyző ismét szeretne az első háromban végezni az Original by Motul kategóriában a 2022-es Dakar Rallyn.

Gyenes Emánuel a privát motorosok között az évek során az egyik legjobb versenyző lett. Még 2007-ben Afrikában debütált a Dakaron, azóta sok mindent átélt. A kezdeti 46. hely után kétszer nyerte meg a maraton kategóriát. 2017-ben érte el a legjobb helyezését, akkor a 14. helyen zárta a Dakar Rallyt. 2020-ban megnyerte az Original by Motul kategóriát, tavaly sérüléssel versenyezve a második lett. Mani a 2022-es Dakarnak is egy KTM nyergében vág neki és célja, hogy ismét dobogón végezzen az Original by Motul kategóriában.

„Tekintettel a sérülésemre, nagyon elégedett voltam a 2021-es Dakarral. Rendben, nem nyertem meg az Original by Motul kategóriát, de közel voltam, és az összesítésben segítség nélkül a 23. helyen végezni nem is olyan rossz. Idén sérülésmentesen teljesítettem a 18. Red Bull Romaniacs-ot, az egyetlen versenyző vagyok, aki részt vett mindegyik versenyen. Továbbá megnyertem a magyar enduro bajnokságot. Tehát jól felkészültem” – kezdte Emánuel.

„Szükségem is lesz rá, mert az Original by Motul tavalyi első három helyezettje mellett további két nagyon erős versenyző is nevezett a kategóriába. Az egyik a cseh Milan Engel, a másik a portugál Mario Patrao. Szóval nehezebb lesz mint valaha” -tért ki Mani a szaúdi versenyre a Dakar hivatalos honlapján.