Skip to content
Főoldal / ERC / Gryazin nyerte a Rally Hungaryt, Mikkelsen Európa-bajnok

Gryazin nyerte a Rally Hungaryt, Mikkelsen Európa-bajnok

Andreas Mikkelsen Rally Hungary
Fotó: FIA ERC

A rally Európa-bajnokság nyíregyházi versenyének vasárnapi történései.

A vasárnapi első gyorsaságin esett ki baleset miatt az addig a második helyen álló Herczig Norbert-Ferencz Ramón kettős. Norbinak zúzódásai vannak, míg Ramónnak bordatörése van. Már mindegyiküket kiengedték a miskolci kórházból. Ezúton is jobbulást kívánunk nekik!

Herczigék kiesését követően Nikolay Gryazin közel 50 másodperces előnybe került, amit már csak be kellett osztania a verseny végéig. A VW-s versenyző ezt meg is tette és megnyerte a 2021-es Rally Hungaryt. A reggel defektet kapó Mads Ostberg lett a második, megelőzve Miko Marczykot. A lengyel versenyző az utolsó gyorsaságin került a Hadik András-Kertész Krisztián duó elé.

Andreas Mikkelsen a hetedik helyen végzett, és bár bajnoki riválisai, Miko Marczyk és Efrén Llarena (5. helyezett) előtte végeztek, nem tudtak annyival több pontot gyűjteni, hogy elodázzák a bajnokavatást. Így Mikkelsen egy héttel azután, hogy világbajnok lett a WRC2-ben, Európa-bajnok is lett.

A magyarok közül az első tízbe még a Csomós Miklós-Nagy Attila páros fért be.

Az ERC2-ben a spanyol Javier Pardo fölényes győzelmet aratott, hat percnél is többet adott a második helyezettnek.

Az ERC3-ben a friss junior világbajnok Sami Pajari nyert. László Martin és Berendi Dávid a kategória hatodik helyén végzett, megelőzve a Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László kettőst. Szauer Gergő és Kerék István a nyolcadik helyen finiselt. Az ERC3 12. helyén zárta a Rally Hungaryt Vogel Adrienn és Notheisz Ivett.

Az ERC Rally Hungary 2021 végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.