Skip to content
Főoldal / ERC / Gryazin az élen, Herczig a tizedik Lengyelországban

Gryazin az élen, Herczig a tizedik Lengyelországban

Fotó: ERC

A Rally Poland szombati napjának az összefoglalója.

Az ERC idei utolsó előtti versenyén, a Rally Polandon szombaton reggel Nikolay Gryazin ragadta magához a vezetést. Ezt sikerült is megtartania a nap végére, előnye 11,0 másodperc a Hyundai gyári versenyzője, Jari Huttunen előtt. Az utolsó előtti gyorson jött fel a harmadik helyre Chris Ingram. Őt 1,7 másodperc lemaradással követi Fabian Kreim.

Alexey Lukyanuk ma úgy állt oda a rajtba, hogy akár meg is nyerheti az Európa-bajnokságot a mai napon. Ehhez mindössze legalább az ötödik helyen kellett volna végeznie ma.  Ez nem jött össze, mivel a második szakaszon hibázott és eltalált egy fát az autó jobb hátuljával. A futómű kiszakadt, így ki kellett állnia.

A verseny egyetlen magyar párosának, a Herczig Norbert-Ferencz Ramon kettősnek nem indult jól a napjuk. Egy lassú kanyarban lecsúsztak az útról és egy kertben kötöttek ki. Ezzel 1 percet vesztettek és visszacsúsztak a 12. helyre. A nap hátralévő részében rendre  az első tízben autóztak. Délután még egy defekt nehezítette a MOL Racing Team párosának a dolgát, de a nap végére így is feljöttek a 10. helyre.

ERC Rally Poland állása a szombati nap után: