Skip to content
Főoldal / Rallycross / Kevin Hansen nyert, Szabó Krisztián negyedik

Kevin Hansen nyert, Szabó Krisztián negyedik

Fotó: FIAWorldRallycross.com

FIA WRX Abu Dhabi összefoglaló.

Abu Dhabiban vette kezdetét a rallycross világbajnokság idei szezonja.

A Q1 és a Q2 még Timmy Hansenről szólt, a Q3-ban azonban szó szerint kiütötte őt Andreas Bakkerud, a svéd versenyző számára itt véget is ért a hétvége. A maradék két kvalifikációs futamot Kevin Hansen nyerte.

Az első elődöntő Reinis Nittis rajt utáni repüléséről mindenképpen emlékezetes marad. Kevin Hansen nyert, míg a leintésnél a falat lekoccoló Timo Scheider lett a második. Liam Dooran jutott még tovább.

A második elődöntőben az első kockából rajtoló Niclas Grönholm a negyedik helyig csúszott vissza a rajtnál. A hyundaios versenyző végül megnyerte ezt az elődöntőt. Janis Baumanis jutott még a döntőbe Szabó Krisztiánnal. Grönholm egyébként a kuplungra panaszkodott a leintés után.

A döntő aztán hatalmas csatákat hozott, de hát ezért szeretjük a rallycrosst. Niclas Grönholmot intették le elsőnek, de vizsgálták a Kevin Hansennel való ütközését. Utólag 3 másodperces büntetést kapott, így Kevin Hansen nyert. Liam Doran lett a harmadik, megelőzve Janis Baumanist, aki Szabó Krisztiánnal együtt túlcsúszott az egyik kanyaron. Baumanis a bukótérben előzte meg a magyar versenyzőt, ezért utólag megbüntették, és csak ötödik lett. Schneider a hatodik lett miután autója lelassult.
Szabó Krisztián a döntőt tűzte ki célul első rallycross világbajnoki futamán, amit maradéktalanul teljesített is a döntőben elért negyedik helyével.