Skip to content
Főoldal / WRC / Grégoire Munster még egy versenyen indulhat idén Rally1-es autóval

Grégoire Munster még egy versenyen indulhat idén Rally1-es autóval

Grégoire Munster
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Grégoire Munster utalt arra, hogy a jövő héten esedékes Rally1-es bemutatkozásán túl további lehetősége is adódhat arra, hogy az idei szezonban egy M-Sport Ford Puma Rally1-es autóval versenyezzen.

A Belgiumban élő, de luxemburgi licensszel versenyző Munster a jövő héten a Chile Rallyn debütál a WRC legfelsőbb kategóriájában, ahol egy Ford Puma Rally1-et vezet, amelyet barátja és támogatója, Jourdan Serderidis bocsátott rendelkezésére.

Bár a közelgő versenyen elsősorban arra összpontosít, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtsön a murvás versenyzésről a Rally1-es autóval, a 24 éves Munster célzást tett arra, hogy a szezon későbbi szakaszában aszfaltos versenyen is vezetheti a Pumát.

„Remélhetőleg Chile után még egy aszfaltos rallyn is rajthoz állhatunk” – osztotta meg Munster a WRC.com-mal. „A cél az lesz, hogy mindegyik felületen teljesítsünk egy-egy versenyt, csak hogy tudjuk, milyen érzés a Rally1-es autóval”.

Miután pályafutása elején a németországi ADAC Opel Rallye Cupban versenyzett, Munster a Közép-Európa Rallyt is szemügyre veszi, mint potenciális lehetőséget. A vadonatúj WRC verseny Németország, Ausztria és Csehország szakaszait érinti.

„Lehet, hogy ez egy lehetőség” – ismerte el a fiatalember. „Másrészt viszont tavaly megnyertük Japánban a WRC2-t, szóval oda is mehetnénk. Fiatalabb koromban sokat vezettem Németországban.”

A Serderidisszel való kapcsolatáról Munster így nyilatkozott: „Nélküle nem lennék itt. Mivel ő maga is versenyzik, ismeri a rally világát és azt, hogy milyen nehéz támogatás nélkül a csúcsra jutni. Már az előző év elejétől kezdve segített nekem, és nem tudom eléggé megköszönni neki.”

„A belga bajnokságban több versenyen is találkoztunk egymással, és így alakult ki a kapcsolatunk – és most erősebb, mint valaha.”