Skip to content
Főoldal / Historic OB / Green Motorsport: Végre versenyeztünk!

Green Motorsport: Végre versenyeztünk!

Green Motorsport Nyerges Rally

Az E2-es kategória második helyét szerezte meg Plesz Márk és Dombai Szabolcs az Országos Historic Rallybajnokság idei első futamán, a Nyerges Rallyn. Azonban sokkal fontosabb volt számukra, hogy a téli felkészülés után végre újra versenyezhettek a Lada 2105-össel. Testvérautójukkal Szabó Krisztián és Szabó Kitti már az első gyorsaságin kiestek, miután a Lada 2107-es mindkét féltengelye eltört. 

„Nagyon jó volt végre elrajtolni – mondta Plesz Márk. – A télen sokat dolgoztunk a két versenyautónkon. Reggel, amikor bementem a műhelybe mindig egy adrenalin fröccs volt látni a két autót. 

Imádom építeni őket, de a legnagyobb motivációt az adja, hogy tudjuk, magunknak építjük és előbb-utóbb mehetünk is velük. Most ez megvalósult, úgyhogy Dombai Szabival mi már a rajtban nagyon jól éreztük magunkat. 

Az volt a terv, hogy a nézőknek autózunk, úgy is készítettük fel az autót, rövidebb végáttétellel. Az első gyorson még nem éreztem rá, elég sok idő telt el, hogy utoljára versenyeztem, és hogy utoljára Zsigulit vezettem. A rugógyári szakasz azonban jól kiadta. 

Sajnos Szafyék (Szabó Krisztián) az első gyorsaságin kiestek, mert eltört mind a két féltengelyük. Pedig nagyon megérdemelnék már, hogy célba érjenek.

A kiesésükön annyira felbosszantottuk magunkat, hogy Szafy a szervizparkban elővette a Mecsek Rallyról megmaradt Michelin TB-ket, felrakatta nekünk és kiadta a parancsot: időre megyünk. 

Utána tulajdonképpen őértük is meg akartuk mutatni és sikerült felkapaszkodnunk a kategória második helyére. A látvány és a gyorsaság mellett az autóra is nagyon vigyáztam. Sokat dolgoztunk vele, nem akartam az első versenyen összetörni. Ez olyan jól sikerült, hogy karcmentesen hoztuk haza. Most is itt feszít mellettem a műhelyben. 

Köszönjük a szurkolóknak azt a fantasztikus hangulatot, amit a pályán teremtettek, remélem egy kicsit mi is hozzájárultunk a szórakoztatásukhoz. A Mecsek Rallyn szeretnénk mind a két autóval rajthoz állni és jó lenne már egy kettős célba éréssel megköszönni a Green Motorsport összes tagjának a munkát. A Salgóról sem tettünk le teljesen, de ezt még nem merem megígérni.“ 

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Guminor, klimatgyorsan.hu, Kanyik Motorsport, valamint minden rally szurkoló.