Skip to content
Főoldal / Interjúk / Gergely Róbert: “Vasárnap már sokkal biztosabban mentünk…”

Gergely Róbert: „Vasárnap már sokkal biztosabban mentünk…”

Gergely Róbert  Wdavid a Citroen C2R2 MAX-al versenyző Robival beszélgetett az Eger Rally-ról és az idei évről.

Mesélnél a 2012-es évadotokról?

A tavalyi év számunkra csak júniusban kezdődött meg versenyzés szempontjából. Szerencsére az év további része elég sűrű volt versenyekben. 2012-ben a Rally2-ben váltottuk ki licencünket, és az Arad Rallytól kezdve mindegyik versenyen részt vettünk egy A-s Skoda Favorittal. Emelett még elindultunk pár sprint versenyen is. A 12-es év számomra sok újdonságot hozott új autó, új navigátor, új bajnokság, és ismeretlen pályák. Az év végén egy A5 bajnoki címmel gyarapodtunk, az A6-os kategóriában pedig másodikak lettünk. Illetve az A-R-C bajnokságában 3.-ak lettünk a csoportban.

Az új kocsiról is mesélnél?

Az új kocsi egy Citroen C2R2 MAX. Teljesítménye kb. 195 LE, ami 178 NM forgatónyomatékkal párosul, az erőátvitelről pedig egy 5 sebességes szekvenciális váltó és a sperr diffi gondoskodik. Az autó mérlegelő súlya 1 tonna. Az autóval előttünk csak a Menya ment egy Rally Du Vart.

A Skoda versenyautótok marad a csapatnál?

Igen a Skoda az marad, teljes revízion megy át az év első felében, majd pedig apukám veszi kezelésbe a versenypályákon.

Milyen volt az Eger Rally?

Nagyon színvonalas és jó verseny volt. Sok segítséget kaptunk versenyző társaktól az új autót illetően. Sajnos csak egy 5-10 km–et tudtunk tesztelni a verseny előtt, így teljesen idegen volt az autó az első napon. Rendezőség szerintem nagyszerű munkát végzett, és öröm teli volt látni, hogy bizony nem kevés néző látogatott el az eseményre.

P1230295

Új autóval milyen volt a verseny, tudtál már tapasztalatot szerezni a kocsival?

Rendkívül nehéz volt az első napunk. Ennek ellenére tudtunk egész jó időket menni a kategóriánkban, de vissza nézve a belső felvételeket még rengeteget kell gyorsulnunk. Vasárnap már sokkal biztosabban mentünk az autóval, és nap végére a 6-os géposztály 5. helyét szereztük meg. Magyar értékelés szerint pedig 3.-ak lettünk.

2013-ban hol indultok még?

2013-ban szeretnénk az összes ORB futamon elindulni, kivéve a Veszprém Rallyt. Illetve tervezzük még kisebb sprinteken való rész vételt, teszt jelleggel.

Végül pedig egy belső a 10. gyorsaságiról (Egerszólát-Egerszalók). Főszerepben: Gergely Róbert – Kailbach Gergely – Citroen C2R2 MAX