Skip to content
Főoldal / Interjúk / Gergely Róbert: “Nehéz versenyen vagyunk túl”

Gergely Róbert: „Nehéz versenyen vagyunk túl”

gergely-miskolc A Rally2-ben versenyző Gergely Róberttel beszélgettem a 20. Vredestein Miskolc Rallyról és a folytatásról.

-Tavaly a Miskolc Rallyn fejeztétek be a szezont, idén ott kezdtétek. Hogy alakult a verseny számotokra?
-Rendkívül nehéz versenyen vagyunk túl, a viadalt sikeresen technikai hiba nélkül tudtuk teljesíteni. A futamot megelőzően ez is volt a célunk, mivel az első kilométereket az autóval a lyukói gyorson tettük meg. 100%-ig még sem vagyok elégedett. Az  A csoporthoz képest viszonylag jó időket tudtunk autózni, az abszolúthoz képest viszont lassúak voltunk.

A pályák, hogy tetszettek? Melyik volt a kedvenced?
-A pályák borzasztóan nehezek voltak. Nagyon jó nyomvonallal, rossz minőséggel, rengeteg kihordással. A kánói gyorson kis túlzással még a murva gumit is fel lehetett volna tenni. 😀 Ennek ellenére nagyon elveztük ezeket a pályákat. Nem tudnék kiemelni, hogy melyik tetszett a legjobban, mert mindegyik egyformán izgalmas, hagyományos rally pálya volt. Ami talán idők szempontjából kedvezett nekünk az a sátai hosszú gyors.

-Idén új autóval vágtatok neki a szezonnak. Mennyire sikerült összebarátkozni a Hondával?
Szoros barátságnak még nem nevezném ezt a kapcsolatot, de az első tánc, ismerkedés már megvolt. Nagyon sokat kell tesztelnünk az autóval, hogy oda tudjunk érni az abszolút elejébe. Sajnos teljesen más vezetést igényel, mint ami az enyém, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez egy jó barátság lesz. Sok pozitív és negatív oldala van a Citroenhez képest, időben szerintem jobbat fogunk tudni autózni, mint a C2-vel.

-Az első verseny alapján, hogy érzed év végén hová érhettek oda?
-Nagyon remélem, hogy az év végén az abszolút értékelésben a dobogó valamelyik fokára fel tudunk állni. Erre úgy gondolom reális esélyünk is van. Ehhez persze még nagyon sok munka szükséges.

-A Bükfürdő Rally előtt lesz még lehetőségetek menni az autóval?
Szeretnénk mindenféleképpen egy nagy átfogó tesztet csinálni a verseny előtt, most a kilométergyűjtés a legfontosabb.

-Végezetül kik segít a versenyzéseteket?
Első sorban szeretném kiemelni Édesapámat, aki mindig ott van velünk, segít és támogatja a munkánkat. Illetve köszönet a csapatnak és a sok szurkolónak a biztatást.

-Köszönöm az interjút, további sok sikert!
-Köszönjük a megkeresést!

Lájkold a csapatot Facebookon!

A csapat szponzorai:gergely-robi-szponzorok