Skip to content
Főoldal / Interjúk / Gergely Róbert: „Jó eredménnyel zártuk a napot”

Gergely Róbert: „Jó eredménnyel zártuk a napot”

Gergely-Robi-BükfürdőA Rally2-ben versenyző Gergely Róberttel beszélgettem a szezon első murvás versenyéről, a Bükfürdő Rallyról. Valamint egy belsőkamerás felvételt is megnézhettek.

-A verseny előtt teszteltettek Káldon. Sikerült az autót beállítani a versenyre?
-Igen, a versenyt megelőzően teszteltünk kb. 40 kilométert, amire nagyon nagy szükségünk volt. Az autót szinte tökéletesen be tudtuk állítani a versenyre, a szombati napon a szerviz parkban csak kisebb finomításokra volt szükség.

-Pénteken a prológgal kezdődött a verseny. Az hogy tetszett?
-Legtöbb esetben nem rajongok a prológokért, mert közel két órát kell a napon állni egy 1-2 perces mutatványért, de most végre sikerült egy jót autóznunk. Az idők is ezt mutatták, ugyanis abszolút 4.-ek lettünk, csak a három Mitsubishi előzött meg minket.

Gergely Robi Bükfürdő
Fotó: Róka

-Az igazi verseny másnap volt a murván. Hogyan alakult a napotok?
-Kicsit félve indultam neki a napnak látva, hogy az éjszakai nagy eső mindent elmosott, de egy egész jó idővel tudtunk kezdeni az első szelestei gyorson. Sajnos az ezt követő három gyorson nem tudom, hogy minek köszönhetően, de nagyon bealudtam, és súlyos másodperceket kaptunk a vetélytársaktól. Szerencsére Gergő, mint jó navigátor összeszedett, és az ötödik gyorstól megkezdtük a hajrát. A végére jó eredménnyel zártuk a napot.

-Végül milyen eredménnyel zártátok a Bükfürdő Rallyet?
-A kategóriát szoros csatában Molnár Zsoltival sikerült megnyernünk, ezzel együtt az A/N csoport abszolút értékelését is. A nagy abszolútban pedig a 4. helyet sikerült elérnünk, illetve meglepetésre még kaptunk egy Prológ 2. hely különdíjat is.

-Ezeken a pályákon, ha jól tudom most versenyeztél először. Hogy tetszettek?
-Részben igazad van, a söptei pálya a kivétel, ahol 2011-ben már mentem az A-R-C bajnokságában, és ezen a futamon lettem Lada kupa bajnok, ezért ez a pálya már alapból nagyon kedves volt számomra. Egyértelműen elmondható mindegyikről, hogy nagyon veszélyes, tempós pályák, de nagyon élvezetesek, és ami legfontosabb, hogy murvához képest nem autó gyilkosak. Nekem tetszett mindegyik pálya.

-A bajnokság Székesfehérváron fog folytatódni, ott mire számítasz?
Hasonlóan kemény mezőnyre, és nagy csatákra számítok ott is. Az utolsó gyorsaságikon szerzett időeredményekkel, és minimális gyorsulással nagyon meg lennék elégedve. Ehhez persze elengedhetetlen egy újabb teszt a verseny előtt, ami most is sokat segített rajtunk. Köszönjük a megkeresést!

Lájkold a csapatot a Facebookon!

A csapat szponzorai:
gergely-robi-szponzorok