Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / GasGas: A cél egyértelmű a 2023-as Dakaron

GasGas: A cél egyértelmű a 2023-as Dakaron

GasGas Sam Sunderland
Fotó: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A spanyol motor márka szeretné megvédeni a 2022-es Dakaron elhódított győzelmet jövő januárban.

A 2022-es Dakar Rally egy hullámvasút volt Sam Sunderland számára, amikor is második győzelmét szerezte a Dakaron. Ez elképesztő eredmény volt, tekintve, hogy a 33 éves brit versenyző csak hónapokkal a verseny előtt csatlakozott a GasGas-hoz. Aztán 12 rendkívül kemény sivatagi szakasz után Sunderland megszerezte a spanyol márka első Dakar-sikerét.

„Nem sokkal a legutóbbi Dakar előtt csatlakoztam a GasGas-hoz, és ez valami igazán pozitív dolog volt számomra. Most már egy teljes évig versenyeztem a csapattal, és a Dakar-győzelmet a tereprali-világbajnoki cím követte” – kezdte Sunderland.

Sunderland első FIM tereprali-világbajnoki címének megszerzésében nagy szerepe volt a Dakaron és az Abu Dhabi Desert Challenge-en aratott győzelmeinek is. A Red Bull GasGas Factory Racing Team motorosa a tizedik Dakarjára érkezik a szaúd-arábiai Yanbu városába, és a nagyszerű tempójú és fantasztikus eredményeket hozó év után további kalandok elé néz.

„A Dakarban számomra a legnagyobb dolog a kaland. Bármennyire is versenyző vagyok, és a célom a győzelem, mégis imádom a verseny kalandját” – zárta a brit motoros.

Sunderlandhez a Red Bull GasGas Factory Racing Teamben Daniel Sanders csatlakozik. Az ausztrál motoros a 2021-es verseny táborát meghökkentette azzal, hogy a Dakar-debütálásán az összesített negyedik helyet szerezte meg, és ezzel a legmagasabban rangsorolt újoncként végzett.

„A Dakaron a versenyzők új generációjának részeként tekintek magamra, és az biztos, hogy mindent megteszek azért, hogy tanuljak a korábbi bajnokoktól” – tette hozzá Sanders.

Sanders kiesett a 2022-es Dakaron, miközben az összesített a harmadik helyen állt, és most visszatér a Dakarra azzal az elhatározással, hogy célba ér a Perzsa-öbölben fekvő Dammamban. Egy sérülésekkel sújtott év után a 28 éves versenyző épp időben tér vissza a legjobb formájához a naptár legfontosabb versenyére.

„Úgy gondolom, hogy képes leszek visszatérni és jó eredményt elérni. Az a tervem, hogy végig okosan fogok motorozni. A következő években az a célom, hogy minél többet álljak a dobogón” – árulta el az ausztrál.