Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Galgóczi Autó Kupa beharangozó

Galgóczi Autó Kupa beharangozó

Május 18-án Söptén folytatódik a CélTrans Rallysprint Bajnokság. A verseny képes-videós előzetese. Szőke András és Virág Tamás mesélt nekünk a felkészülésről és a terveiről.

Az Arrabona Rally Club által rendezett CélTrans Rallysprint Bajnokság második versenyét, a Galgóczi Autó Kupát Söptén rendezik. Egy héttel a Bükfürdő Rally után ismét versenyautók fognak feltűnni a szurkolók által kedvelt söptei pályán. Ezúttal az OMRB és a Rallye2 mezőnye helyett a MARB mezőnye lesz látható. Látványos versenyre számíthatunk, hiszen az eddig beérkezett nevezések alapján, a mezőny közel fele Ladával vág neki a versenynek. Eddig összesen 39 nevezés érkezett be.

A mezőnynek a 7,6 km hosszú söptei pályát ötször kell teljesítenie, hogy eldőljön ki a leggyorsabb. A rendezők most is biztosítanak Shakedownra lehetőséget. Az első autó a Shakedownon 10:00-kor, míg az első gyorson 11:15-kor indul.

Katt a képre még több korábbi söptei képért!

Katt a képre még több korábbi söptei képért!

Korábbi sprintes videók Söptéről: Fenesi Autóüveg Kupa  Gombás Autócentrum Kupa  

Virág Tamás első murvás versenyére készül a Ladával. Erről az alábbiakat mondta: ” Számunkra a felkészülés elég kapkodósra sikerül, igaz a nevezést leadtuk, de az autón még van mit csinálni, hogy bírja a murvás megpróbáltatásokat. Nem számítunk ˝nagy˝ eredményre. A H1 kategóriában indulunk és mivel még nem mentem Ladával murván, fogalmam sincs hova várjuk magunkat… Én annak örülnék a legjobban, ha technikai hibáktól mentes versenyünk lenne és a célban mosolygós fejjel szálljunk ki mindketten a Benjaminnal az autóból!

Szőke András: „Napokban dőlt el, hogy tudunk indulni a söptei versenyen, így elsősorban az autót készítjük fel. Minden olyan alkatrészt kicserélünk, ami a murva versenyre kell. Belső felvételeket nézegettünk, mert ez a pálya teljesen ismeretlen lesz számunkra illetve a pálya útburkolata is, mert eddig még sosem versenyeztünk murván. Természetesen egy dobogós hellyel lennénk elégedettek de mivel ez technikai sport, így majd versenyközben eldől. Köszönjük az egész éves támogatást Fehéri Andrásnak a T+F Kft. tulajdonosának