Skip to content
Főoldal / WRC / Fourmaux is segít új Puma Rally1-et építeni a Svéd Rallyra

Fourmaux is segít új Puma Rally1-et építeni a Svéd Rallyra

Adrien Fourmaux
Fotó: M-Sport

A francia versenyző Angliába utazott, hogy segítsen a csapatnak a soron következő WRC forduló előtt.

Adrien Fourmaux számára a Monte-Carlo Rally egy hatalmas balesettel ért véget. A francia versenyző elnézett egy bal kanyart, neki csúszott a hegyoldalnak majd a szalagkorlát felett átrepülve egy szakadékba zuhant. Szerencsére sem ő, sem navigátora, Alexandre Coria nem sérült meg.

Az M-Sport úgy ítélte meg gyorsabb egy új karosszériát felépíteni, hogy indulhasson a Svéd Rallyn. Fourmaux pedig úgy döntött, hogy Angliába utazik, hogy segítse a szerelőket az építés befejezésében. A motor és a sebességváltó az átkerül a Montén balesetet szenvedett Ford Puma Hybrid Rally1-ből.

„Fontos volt számomra, hogy eljöjjek, támogassam és segítsem a srácokat, és megmutassam, hogy nem csak a rallykon vagyok ott, hanem csapatként dolgozunk. Nagyon sokat dolgoztak azon, hogy négy autót építsenek meg karácsonykor, ezért nagy csalódás volt számomra és számukra is, hogy tönkrement az autót, így segíteni akartam” – mondta Fourmaux a Motorsport.com-nak.

„Dolgozom a hibrid egység és a hűtési cuccok újjáépítésén, valamint az összes kereszttartót és felfüggesztőkart újjáépítem az autókon. Dolgoztam a motortérben is, szóval ez számomra is érdekes. Így kicsit többet tudok az autóról, így jobban megértem.”

„Szívesen töltöm a srácokkal az időt. Az biztos, hogy ez nem egy szép pillanat a karrieremben, de legalább így több időt tölthettek a szerelőkkel és jobban megérthetem az autót” – zárta a francia.