Skip to content
Főoldal / WRC / Fourmaux célja az első dobogója Horvátországban

Fourmaux célja az első dobogója Horvátországban

Fourmaux Puma Rally1
Fotó: M-Sport

A nehéz szezonkezdet ellenére úgy véli meg van a tempója ahhoz, hogy a Horvát Rallyt az első háromban zárja.

A rally világbajnokság első két fordulóján nem sikerült a célba érés az M-Sport versenyzőjének, Adrien Fourmauxnak. Ám a kihívásokkal teli mexikói szakaszokon rendezett Rally of Nations Guanajuaton a harmadik helyet szerezte meg és biztos benne, hogy megtalálta ritmust, így két hét múlva megszerezheti első WRC-s dobogóját a Horvát Rallyn.

„Magabiztos vagyok. Csak meg kell találnom a megfelelő tempót és célba kell érnem, hogy szerezzek néhány pontot, mert úgy gondolom, hogy szükségünk van néhányra. Nagyon erős versenyt szeretnék teljesíteni, és tavaly ötödikek lettünk. Szóval, ha sikerül jobban teljesítenünk, nagyon szeretném megszerezni az első dobogót” – kezdte Fourmaux.

Az, hogy két kiesés után célja az első három egyáltalán nem elrugaszkodott cél. Fourmaux egyértelműen szereti a horvát szakaszokat. Pályafutása legjobb eredményét, az ötödik helyet itt érte el tavaly – debütáló versenyén. A Ford Puma Rally1-ben pedig van potenciál – láttuk ez a Montén.

„Tudjuk, hogy erős autónk van, úgyhogy meglátjuk. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, de az biztos, hogy dobogóra szeretnék állni. Ha nem jön össze, akkor sem dől össze a világ. Nagyon szeretném felvenni a többiek tempóját aszfalton és jól érezni magam a Pumában” – zárta a francia versenyző.