Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Fogasyék újabb Mitropát nyertek, Merencsicsék dobogón

Fogasyék újabb Mitropát nyertek, Merencsicsék dobogón

Az olaszországi Rally Casentino összefoglalója.

Lucca Rossetti az első gyorsaságitól kezdve vezette a versenyt, az utolsó gyorsasági előtt már közel fél perc volt az előnye. Azonban ismét bebizonyosodott a versenynek a célban van vége, az utolsó gyorson vezető helyről estek ki. Ezzel a Skoda Fabia R5-tel versenyző Re Alessandro ölébe hullott a győzelem. Nikolay Gryazin és Pierre Campana állhatott még dobogóra.

Fogasy Gergely és Berendi Dávid újabb győzelmet könyvelhetett el a Mitropa Kupában. Abszolútban a 14. helyen végeztek, amivel saját bevallásuk szerint nem annyira elégedettek. Ezen a versenyen kötelező volt más üzemanyagot használniuk, amitől kicsit erőtlenebb lett a Peugeot 208 R5 T16. Valamint amikor már másfél perccel vezettek a Mitropa Kupában, akkor már ők sem siettek. A magyar párosnak ez volt sorozatban a harmadik győzelme a Mitropa Kupában, ezzel a bajnokságot továbbra is vezetik. Hermann Gasner lett a második ezúttal, akit Humar Aleks követett.

A Kovács Zsolt-Fridrik Gergő duónak a második gyors után ért véget a verseny. A VW Golf technikai hibája miatt kellett kiállniuk. Szintén nem látta meg a célt a Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente páros. Ők két defektet is kaptak és a hátsó híd is elgörbült a Citroen C2R2-n, így a nyolcadik szakaszon ők is kiálltak.
A Historicban is szép magyar siker született. Itt a Merencsics Árpád – Kulcsár Dániel kettős az abszolút harmadik helyet szerezte meg, a Mitropa Historic értékelésében pedig a másodikak lettek. A párosnak nagyon tetszett a verseny, már most biztosak benne, hogy jövőre visszatérnek.

A Mitropa Kupa következő versenye a Baranya Kupa lesz augusztus 3-4. között.