Skip to content
Főoldal / WRC / Finn és paraguayi versenyzőt indít a Hyundai a WRC2-ben

Finn és paraguayi versenyzőt indít a Hyundai a WRC2-ben

Hyundai Motorsport WRC2 2022
Fotó: Hyundai Motorsport

A juniorok után a WRC2-es felállását is ismertette az alzenaui csapat.

A Hyundai Motorsport korábban már bejelentette a junior versenyzőit, akkor sokán hiányolták a listáról Teemu Suninent. A finn versenyző kezét nem engedte el a csapat, a WRC2-ben indítja idén 7 WRC2-es fordulón. Csapattársa a paraguayi Fabrizio Zaldivar lesz, ős hét verseny fog rajthoz állni. Első versenyük a Portugál Rally lesz májusban a Hyundai i20 N Rally2 volánjánál. Az autókat RedGrey Team fogja felkészíteni és a cél, hogy Alzenauba kerüljön a WRC2-es bajnoki cím.

A tapasztalat és a tehetség keverékével büszkélkedő új felállással a Hyundai Motorsport biztos abban, hogy eléri célját. Suninen tavaly a második helyen végzett a WRC2-ben a Spanyol Rallyn a Hyundai i20 N Rally2-vel. Amellett, hogy jelentős WRC-tapasztalattal büszkélkedhet, Suninen 15 dobogós helyezést és hat győzelmet aratott a WRC2-ben. A finnek honfitársa, Mikko Markkula lesz a navigátora.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét a Hyundai Motorsporttal versenyezhetek, és egy teljes WRC2-szezonban küzdhetek meg a Hyundai i20 N Rally2 kormányánál. Mikko és én már kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mire számíthatunk a tavalyi Spanyol Rallyn, ahol másodikként értünk célba. Számomra a rendszeres teszteléseken való részvétel és az autó fejlesztésében való szerepvállalás volt az oka annak, hogy ez volt az idei év legvonzóbb ajánlata” – mondta Suninen.

A paraguayi pilóta, Fabrizio Zaldivar a WRC3-as kategóriában eltöltött év után lép feljebb. Zaldivarnak van tapasztalata a Hyundai Motorsport autóival való versenyzésben, hiszen a 2021-es paraguayi bajnokságot a Hyundai Paraguay által támogatott Hyundai i20 R5-tel vívta. Debütáló WRC2-szezonjában a tapasztalt Carlos del Barrióval versenyez majd.

„Ez az eddigi pályafutásom legfontosabb pillanata. Minden versenyző álma, hogy csatlakozzon egy gyárhoz, és hozzáférjen a rengeteg támogatáshoz és tapasztalathoz. Célom, hogy minden rallyn következetesen teljesítsek és fokozatosan építsem fel a sebességemet. Az elmúlt két szezonban a Hyundai i20 R5-tel versenyeztem Paraguayban, tavaly bajnok lettem, így remélem, hogy a Hyundai i20 N Rally2-vel is hasonló sikereket érek el” – árulta el Zaldivar.