Skip to content
Főoldal / DTM / Fétávhoz ért a DTM

Fétávhoz ért a DTM

Pertov a hazai versenyére készül Moszkvában, míg az Audi megszerezné első idei győzelmét.

A tavalyi sikeres debütálás után most hétvégén ismét Oroszországba látogat a DTM mezőnye. A 3,931 m hosszú, Hermann Tilke által tervezett pályán 48 kört kell megtennie majd a mezőnynek. A pálya nyomvonala egy kicsit változott tavalyhoz képest. Ez lesz a 10 futamos bajnokság, ötödik versenye.

Az oroszok korábbi Formula-1-es versenyzője, a DTM-ben idén debütáló Vitaly Petrov szeretné megszerezni az első pontjait a bajnokságban. „Ez a három nap nagyon stresszes lesz a számomra. Az autósport egyre népszerűbb Oroszországban, így rengetegen lesznek kint, hogy szurkoljanak nekem. Remélhetőleg nem fognak annyira elfoglalni, hogy ne legyen időm beszélni a mérnökömmel. 🙂 „-kezdte a 29 éves versenyző, aki az F1-ben egyszer dobogóra állhatott.-„Az év elejéhez képest javultak a köridejeim, most már ki tudom autózni a Mercedest. Ennek ellenére a verseny nehéz lesz. Ebben a tekintetben, a hazai pálya előnye nem segít nekem sem.

Fotó: DTM

Az Audi az egyetlen a gyártók közül, aki idén még nem nyert versenyt. A céljuk egyértelmű: megszerezni az idei első győzelmet. Tavaly Mike Rockenfeller dominált a Moscow Racewayen: az időmérőt és a versenyt is megnyerte. Ekström győzelemmel melegített a versenyre, hiszen saját csapatával futamot nyert a rallycross világbajnokságon.

A bajokságot 19 pontos előnnyel Marco Wittmann vezeti. „Az új nyomvonal az előnyünkre vállhat, a több kanyar miatt. Mindenesetre a verseny sokkal élvezetesebb lesz mint tavaly volt.”mondta az éllovas.

Az időmérő szombaton 16:35 kor kezdődik, míg a verseny vasárnap 13:30 kor indul, ezt az M1 élőben adja.