Skip to content
Főoldal / WRC / Fernando Alonsot Makinen felkérte a Yaris WRC tesztelésére

Fernando Alonsot Makinen felkérte a Yaris WRC tesztelésére

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Keresik a lehetőséget, mikor lehetne összehozni.

Mint ismeretes Fernando Alonso 2018 végén visszavonult a Formula-1-ből. További céljai között szerepel a tripla korona megszerezése, ebből már csak az Indy 500 győzelem hiányzik. Ezenkívül úgy tűnik a spanyol versenyző minden lehetőséget kihasznál a Toyota háza táján (náluk versenyez a WEC-ben). Nem rég mi is beszámoltunk róla, hogy a kétszeres Formula-1-es világbajnok hamarosan Nasser Al-Attiyah Toyota Hilux versenyautóját is tesztelheti. Most egy újabb Toyota versenyautó tűnt fel a színen, amit Alonso kipróbálhat.

A Toyota rally csapatának a főnöke, Tommi Makinen egy japánban tartott rendezvényen találkozott Alonsoval és felkérte arra, hogy tesztelje a Toyota Yaris WRC-t, számolt be róla a spanyol AS. A teszt a csapat főhadiszállása mellett, Jyvaskyla közelében lenne.

„Egyedül az a probléma ezzel, hogy korlátozva vannak a teszt lehetőségek, így rövid távon belül nagyon nehéz megszervezni. De mindenki azt szeretné, hogy Fernando próbálja ki az egyik Yaris WRC-t. Keressük a megoldást ennek kivitelezésére. Talán a legjobb megoldás az egyik idei nyilvános esemény lenne, ami nem számít tesztnapnak.”-mondta Makinen.