Skip to content
Főoldal / Rallye3 / Fekete Gyula és Békési Richárd nyerte az Eger Rallyt

Fekete Gyula és Békési Richárd nyerte az Eger Rallyt

Eger Rally 2022

A Rally2-ben és a Rally3-ban is hatalmas csatát hozott az egri verseny, 1,5 másodpercen belül végzett mindkét bajnokság első két helyezettje.

A Rally2 számára hét gyorsasági szerepelt a 2022-es Eger Rally programjában. A szombati első szakasz után még Zsebe Gábor és Mohácsi László állt az élen. Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter ma reggel átvette a vezetést és a nap nagy részében az élen álltak. Az előnyük a nap során egyszer sem nőtt 5,5 másodperc fölé. Az utolsó körben Fekete Gyula és Szegedi Máté mindkét gyorsot megnyerték, így az utolsó szakaszon tudtak fordítani és 0,8 másodperc előnnyel megnyerték az Eger Rallyt a Rally2-ben. A Zsebe-Mohácsi duó végzett a harmadik helyen.

A Rally3 számára csupán öt gyorsasági volt a penzum Egerben. Békési Richárd és Tóth Gergely a nap során csupán egyszer engedte ki a vezetést a kezükből, de a következő gyorson vissza is vették. Nem tudtak nagy előnyt kiépíteni az őket üldöző Geng Bence és Geng Ferenc párossal szemben. A nap végén 1,4 másodperc előnyt mutatott a stopper. Zákányi János és Vidécz Zsolt lett a harmadik. A Rally3 címvédői, Bíró Gergő és Bíró Balázs Orfűhöz hasonlóan ezúttal is pont nélkül zártak, miután a második gyorson már nem tudtak elindulni.

Eger Rally 2022 nem hivatalos végeredménye: Rally2 Rally3