Skip to content
Főoldal / ERC / Fabian Kreim a Rally Hungaryn

Fabian Kreim a Rally Hungaryn

Fabian Kreim ERC
Fotó: FIA ERC

Fabian Kreim az ERC mind a 8 futamán részt vesz 2021-ben, így Nyíregyházára is jön.

A háromszoros német rally bajnok Fabian Kreim számára nem ismeretlen az Európa-bajnokság, hiszen 2018-ban a negyedik helyen végzett. Legjobb eredményét a Kanári-szigeteken érte el, ott harmadik lett. Tavaly csak a Rally di Roma Capitalen indult az ERC-ben, de ott kiesett.

A 28 éves versenyző egyike annak az öt pilótának, akiket a Pole Promotion ügynökség választott ki 2021-re, és a német vállalat támogatásával teljes ERC szezont fog teljesíteni. Rene Rast, Nicki Thiim, Kelvin van der Linde és Sheldon van der Linde élvezi a Pole Promotion támogatását.

„Alig várom, hogy 2018 után újra az ERC szakaszain küzdhessek a legjobb időkért. Az elmúlt két évben mindig vártam, hogy visszatérhessek az Eb-re. Tavaly Rómában már megmutattuk a bennünk rejlő potenciált. Ez arra késztet bennünket, hogy még többet akarjunk, és remélem, hogy 2021-ben így is lesz. A mottó egyértelmű: teljes gáz” – mondta a német.

Fabian Kreim autóját és csapatát később fogják bejelenteni. Honfitársa, Frank Christian lesz a navigátora.

Az ERC 2021-es szezonja március 12-14. között Portugáliában a Rally Serras de Fafe e Felgueirassal kezdődik, az utolsó versenye lesz a III. Rally Hungary Nyíregyházán október 22-24. között.