Skip to content
Főoldal / Extreme E / Extreme E: Kristoffersson és Taylor másodszor nyert

Extreme E: Kristoffersson és Taylor másodszor nyert

Ocean X Prix
Fotó: Extreme E

Az Ocean X Prix összefoglalója, ahol Loebnek és Sainznak sem jött ki a lépés.

Az elektromos SUV-ok számára kiírt Extreme E második versenyét Szenegálban rendezték.

Shootout

A szombati problémáik után Carlos Sainz (ACCIONA) célja a hetedik hely megszerzése lehetett. A rajtnál megelőzte őt Timmy Hansen (Andretti United), de az első kanyarban visszaelőzte a spanyol. A svédnek nem sokkal később már Sara Price-szal (Chip Ganassi Racing) szemben kellett védekeznie. A versenyzőcsere után Kyle LeDuc (Chip Ganassi Racing) előbb Catie Munningst (Andretti United), majd az élen álló Laia Sanzt (ACCIONA) előzte meg.

Elődöntők

Az első elődöntőben Mattias Ekström (ABT Cupra XE) állt az élre, az első kanyarnál Johan Kristoffersson (Rosberg X Racing) megelőzte Sébastien Loeböt (X44). A hármas szorosan együtt maradt, de előzni senki nem tudott. A versenyzőcsere nagy vesztese az addig az élen álló ABT Cupra XE csapat lett, ugyanis Jutta Kleinschmidt nem tudott időben elindulni. Végül felzárkózott Cristina Gutiérrezre (X44), de előznie már nem sikerült. Molly Taylor hozta be az első helyre Rosberg X Racing autóját.

A második elődöntőben Kevin Hansen (JBXE) indult a legjobban, a kör végére már 20 másodperc volt az előnye. Mögötte a kör végén tudta megelőzni Oliver Bennett (Xite Energy) Jamie Chadwickot (Veloce). A csere után Mikaela Åhlin-Kottulinsky megőrizte az előnyét és elsőként ért be. Stéphane Sarrazin (Veloce) megelőzte Gianpaoli Zoncat (Xite Energy), majd lelassult az autója. A célegyenesre fordulva Sarrazin végül legyorsulta riválisát, ezzel bejuttatva magukat a döntőbe.

Döntő

A döntőben hamar lefeleződött a mezőny. Az élen Molly Taylor és Cristina Gutiérrez ütközött, ami az utóbbi versenyének a végét jelentette, mivel megsérült az autó. Közben Mikaela Åhlin-Kottulinsky is kiszállt a versenyből, miután kitört az autója jobb hátsó kereke. Sarrazin üldözte Taylort, de megelőznie nem sikerült. Már épp a cserélő zónához érkeztek, amikor megszakították piros zászlóval a versenyt.

Az állórajtos újraindítás után Kristoffersson fordult el elsőként az első kanyarban. Végül a Desert X Prix után az Ocean X Prix is Nico Rosberg csapatának győzelmével zárult Kristoffersson és Taylor révén. A Veloce az előző fordulóban nem jutott messze egy balest miatt, most a második helynek örülhetett Sarrazin és Chadwick. Az első Extreme E versenyén induló Kevin Hansen és Mikaela Åhlin-Kottulinsky lett a harmadik. Loeb és Gutiérrez zárt negyedikként.