Skip to content
Főoldal / WRC / Evans megismételné a tavalyi svéd eredményét

Evans megismételné a tavalyi svéd eredményét

Elfyn Evans Monte-Carlo Rally 2021
Fotó: Red Bull

Rovanperán pedig nagyobb lesz a nyomás az Arctic Rally Finlandon. A Toyota Gazoo Racing előzetese a havas versenyről.

Február 26-28. között a második fordulóját rendezik a rally világbajnokságnak. Az Arctic Rally Finland először lesz WRC futam.

A Montét megnyerő Sébastien Ogier nehéz versenyre számít:
„Igazi téli körülmények várnak ránk az Arctic Rally Finlandon, ami ellentétben áll azzal, amit megszoktunk az elmúlt években a WRC-ben. A múltheti rovaniemi-i tesztünk nagyon jól sikerült, úgy érzem készen állunk. Meg kell néznünk, hogy a takarítással mennyire tudunk gyorsak lenni. A tavalyi év után tudom, hogy kemény versenyre számíthatok csapattársaimtól ilyen körülmények között – biztos vagyok benne, hogy Elfyn nagyon motivált lesz, Kalle pedig valószínűleg még inkább, hisz hazai pályán fog versenyezni és a többi csapatról sem feledkezhetünk meg. Arra számítok, hogy nehéz lesz nyerni, de állok a kihívás elé.”

Sokan arra számítanak, hogy Kalle Rovanpera lesz az, akit le kell győzni a havas finn WRC futamon.
„Jó lesz újra visszatérni Lappföldre. Tavaly már versenyeztem itt, ez volt az első versenyem a Yaris WRC-vel. Ez a tapasztalat egy kicsit biztosan segíteni fog. De lesz olyan szakasz, amelyen még nem vezettem, vagy ellenkező irányba lesz, ezért nem hiszem, hogy nagy előny lenne. A tesztek során a legnagyobb feladat az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat az új gumihoz. Számomra valamivel nagyobb a nyomás, mint általában, de azt mondanám, hogy ez inkább izgalom, mint nyomás – főleg a finn szurkolók részéről, mivel mindenki jobban figyel rám mint más versenyeken.”

Elfyn Evans tavaly a Svéd Rally-n aratta első győzelmét a Toyotával, most szeretné ezt az eredményt megismételni.
„Az Arctic Rally Finland vadonatúj lesz a legtöbb versenyző számára. Természetes, hogy a tavalyi svéd eredményt akarjuk megismételni, de várnunk kell és meglátjuk, hogyan alakul a verseny. A körülmények valószínűleg eltérnek attól, amit Svédországban az elmúlt években láttunk, amikor nagyon kevés jég vagy hó volt a pályákon. Tehát ezt figyelembe kellett venni a tesztelés során, ahol nagyon hideg volt. Az új Pirelli abroncshoz is alkalmazkodnunk kellett. A Monte-Carlo Rallyhoz hasonlóan nekünk sincs előzetes tapasztalatunk a gumival kapcsolatban, de ez egy kicsit egyszerűbb, mert erre a rallyra csak egy választási lehetőségünk van.”