Evans az élen Walesben

Fotó: WRC

A Wales Rally GB pénteki napjának a történései.

Nem indult jól a verseny Thierry Neuville számára, ugyanis már csütörtökön késett az első gyorsról egy percet, amiért 10 mp büntetést kapott. Ma reggel már az első gyorson meglátogatta a pálya szélét és még le is fulladt a Hyundai i20 WRC. Több mint 12 mp-t kapott a szakaszt megnyerő Evanstól. A brit ezzel az összetettben is az élre állt. A következő gyorson Ott Tanak, majd ismét Evans nyert. Ogier majd 15 mp-t kapott a győztestől, ezzel Tanak és Meeke is elé került.

A szerviz után is Evansé volt a szakasz. Ogier visszaszerezte a harmadik helyet Meeketől. A mai utolsó előtti gyors Ogieré lett, Evans csak 0,7 mp-t kapott tőle. A pénteki utolsó részsikernek Neuville örülhetett, ezzel az abszolútban a negyedik helyre jött fel. Pont 10 mp-vel van előtte Ogier… Eddig beigazolódni látszik a címvédő jóslata, hogy Evans a DMACK gumikon megfoghatatlan lesz. A szombati napnak 25 mp előnnyel vág neki.

WRC2-ben magabiztosan vezet Pontus Tidemand. Eric Camilli és Tom Cave között nagy csata lehet a második helyért. Kalle Rovanpera élete első WRC futamán az ötödik gyorson kénytelen volt kiállni, mivel a Ford Fiesta R5 hűtője megsérült.

A Wales Rally GB állása a pénteki nap után: