Skip to content
Főoldal / ERC / Európa-bajnoki futamgyőzelemmel fejezte be a szezont a Citroën Rally Team Hungary

Európa-bajnoki futamgyőzelemmel fejezte be a szezont a Citroën Rally Team Hungary

Ostberg Rally Hungary
Fotó: DuEn

Az ERC sorozat hazai állomása, a Rally Hungary idén a magyar ralibajnokság utolsó, hetedik
fordulójaként szerepelt a versenynaptárban.

Mads Østberg és Torstein Eriksen hatalmasat harcolt, először egy kicsúszás, majd egy defekt miatt kellett újra és újra visszaküzdeniük magukat az élmezőnybe. A Citroën C3 Rally2 legénysége mindenki másnál több, összesen hat szakaszon tudott a leggyorsabb lenni, ezzel megnyerve a magyar bajnoki futamot. A verseny végén, Gryazinék büntetése miatt az Európa-bajnoki futamgyőzelmet is magának mondhatta a Citroën Rally Team Hungary
versenyzőpárosa.

Az utolsó versenyen maximális pontszám elérése és egy kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy öt futamból
megnyerhesse a 2021-es magyar bajnoki címet a Mads Østberg és Torstein Eriksen páros. A csapat mindent megtett: megnyerte a versenyt, begyűjtötte a napi pontokat, az utolsó gyorsasági szakaszon is a leggyorsabb volt, de a kiegyensúlyozottan versenyző Hadik-Kertész duó nem hibázott és negyedik bajnoki címének örülhetett Nyíregyházán.

„Gratulálunk a bajnokoknak! Nagyon erős a magyar mezőny, bárhol kérdezik, mindenkinek azt javaslom, jöjjön el ide, próbálja ki itt magát.” – mondta a Rally Hungary után a WRC2 tavalyi bajnoka, Mads Østberg. „Az első futamot egy defekt miatt veszítettük el, egyszer volt technikai gondunk, de a Citroën C3 Rally2-vel az utolsó három versenyünkön nyerni tudtunk. Nagyon élveztem az egész szezont Magyarországon, nagyban gazdagította versenyzői tapasztalataimat, nagyon jó munkát végeztünk a Tagai Racing Technology-val. Bízom benne, hogy jövőre visszatérhetek és több futamon elindulva be tudjuk gyűjteni a bajnoki címet.”

Balkányi György, a Citroën hazai vezérképviseletének igazgatója, a csapatfőnök így értékelte az évet: „Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Hadik-Kertész párosnak a magyar bajnoki címhez! Sajnos csak öt versenyen tudtunk elindulni, így mindenképpen sikernek könyveljük el a harmadik helyünket.”

A Tagai Racing Technology nem csak a magyar bajnokságra, hanem a világbajnoki sorozatra is biztosította Madsék számára a versenyautót, szervezte a teljes logisztikát, a teszteken át egészen a versenyekig. Tagai Tamás így értékelte a szezont: „A két első szerencsétlenül sikerült verseny után az utolsó 3 futamon – azt gondolom – egyértelműen bizonyította a Citroën C3 Rally2, – és természetesen a versenyzőpáros is – hogy az egyik legütőképesebb versenyautó jelenleg a kategóriában. Összességében elégedett és boldog vagyok, három versenyt és nagyon sok gyorsasági szakaszt sikerült idén nyernünk, szinte műszaki hiba nélkül, amiért dicséret illeti és köszönet a szervizcsapatnak az egész éves munkájukért.
A legfontosabb mégis az, hogy a Citroën Hungária – hosszú ideje már – elkötelezett segítője a Magyar Autósportnak, az ő segítségük és munkájuk tette lehetővé, hogy ez a különleges program létrejöjjön.”

A Nyíregyháza Rallye végeredménye:

  1. Mads Østberg Torstein Eriksen Citroën C3 Rally2 1:38:43.4
  2. Hadik András Kertész Krisztián Ford Fiesta R5 MkII +26.1
  3. Klausz Kristóf Csányi Botond SKODA Fabia Rally2 Evo +1:16.8
  4. Csomós Miklós Nagy Attila SKODA Fabia R5 +2:14.8
  5. Bodolai László Deák Attila Ford Fiesta R5 MkII +4:48.3

A csapat partnerei:
C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös