Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Erik van Loon balszerencsés napja

Erik van Loon balszerencsés napja

Erik van Loon Dakar Rally 2021
Fotó: A.S.O./A.Vincent/DPPI

A holland versenyző közel állt egy top 3-as helyezéshez, de aztán jöttek a nem várt fordulatok.

Erik van Loon és Sébastien Delaunay már a 2021-es Dakar Rally első szakaszán bajba került, kiütötték a Toyota kerekét. Hat óra hátránnyal értek be a 61. helyen, így a verseny végi jó helyezésről már akkor lemondhatott a legeredményesebb holland Dakar versenyző (2015-ben a negyedik lett). A tegnapi ötödik szakaszon közel álltak egy top 3-as helyezéshez, sokáig a második helyen álltak. De aztán jöttek a problémák, amik után a 35. helyen értek be, közel másfél óra hátránnyal.

„Olyan jól ment. A legfontosabb számunkra az volt, hogy ne legyen defektünk. Sébastien és én ezen dolgoztunk és ez megtérült. Több mint 200 kilométer után a második helyen álltunk. Aztán utolértünk egy motorost, aki nem akart lehúzódni, így le kellett térnünk az útról. Defektet kaptunk, de a felni nem jött le az agyról, szóval mentem egy kört, úgy hogy nem voltak bent a tőcsavarok. Így meglazult és lejött. Később ismét defektet kaptunk, az egyik tőcsavar nem jött ki, mert megsérült a menet. Több mint fél óra volt mire megcsináltuk. Utána ismét jól mentünk” – mesélte Erik van Loon.

A kalandoknak ezzel még nem volt vége.

„20 kilométerrel a vége előtt eltört a kardán, és egy kis tűz is lett hátul. A tűzet hamar eloltottuk, de a kardán nem jött le. Micsoda dráma, közel másfél órát vesztettünk” -zárta a holland.