Skip to content
Főoldal / ERC / ERC: Lesz hetedik győztes a hetedik versenyen?

ERC: Lesz hetedik győztes a hetedik versenyen?

Fotó: ERC

Vagy valaki megszerzi idei második győzelmét?

Egy hét múlva Ciprus Rally, az ERC utolsó előtti fordulója. Az eddigi hat versenyen hat különböző győztest avattak. Cipruson meg lesz a hetedik győztes? Vagy valakinek sikerül a duplázás?

A szezonnyitót Lukasz Habaj nyerte, a Kanári-szigeteken Pepe López diadalmaskodott, a Liepaja Rallyn Oliver Solberg mutatkozott be győzelemmel. A címvédő Alexey Lukyanuk a Lengyel Rallyn nem talált legyőzőre. Majd két olyan verseny következett, ahol hazai győzelem született. Rómában Giandomenico Basso nyert, míg Jan Kopecky a Barumot húzta be.

A duplázásra csak a bajnokság második helyén álló Alexey Lukyanuknak és a harmadik helyezett Lukasz Habajnak van esélye. A hat győztesből, csak ők ketten indulnak az ERC ciprusi fordulóján. Lukyanuk 2016-ban már diadalmaskodott a versenyen, Habaj most indul rajta először.

Arra, hogy legyen hetedik győztes többeknek jó esélye van. Indul Nasser Al-Attiyah, aki korábban többször is nyert Cipruson. A hazaiak kedvence, a tavalyi győztes Simos Galatariotis is esélyes lehet a győzelemre, akárcsak a bajnokságot vezető Chris Ingram (ő első bálozó lesz Cipruson). Vagy akár egy meglepetés győztes is lehet, pl.: Mikko Hirvonen, aki többször is volt dobogós Cipruson, amikor az még világbajnoki futam volt.

survey tools

Herczig Norbert és Ferencz Ramón, valamint ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs képviseli majd a magyar színeket. Előbbi páros tavaly a harmadik lett Cipruson. ifj. Érdi Tibor 2015 után tér vissza Ciprusra.