Skip to content
Főoldal / ERC / ERC 2019 statisztikák

ERC 2019 statisztikák

Fotó: ERC

Ki nyerte a legtöbb szakaszt? Ki állt a legtöbbet az élen?

Mint arról már beszámoltunk, az ERC idei nyolc versenye alatt nyolc különböző győzteset avattak. Lukasz Habaj, Pepe López, Oliver Solberg, Alexey Lukyanuk, Giandomenico Basso, Jan Kopecky, Nasser Al-Attiyah és Turán Frigyes az idei nyolc futam győztese.

A nyolc kvalifikációs szakaszon is nyolc különböző versenyzőnek sikerült elérni a legjobb időt: Pierre-Louis Loubet, Pepe López, Oliver Solberg, Filip Mares, Nikolay Gryazin, Jan Kopecky, Nasser Al-Attiyah és Chris Ingram.

Azt, hogy idén nem a leggyorsabb versenyző lett végül a bajnok az is jól mutatja, hogy a legtöbb szakaszt, számszerint 39-et Alexey Lukyanuk nyerte. 26-tal nyert többet mint a második Andrea Crugnola. A harmadik helyen Nasser Al-Attiyah és Oliver Solberg osztozik 10 részsikerrel. Az Európa-bajnokságot végül megnyerő Chris Ingram három gyorsaságin volt a leggyorsabb.

Az ERC által közzé tett statisztikák szerint 21 versenyzőnek sikerült szakaszt nyernie, két magyar is feliratkozott erre a listára. Vincze Ferenc három szakaszgyőzelemmel, míg Herczig Norbert egy szakaszgyőzelemmel.

Két olyan verseny volt az évben, mikor egy versenyző az első szakasztól az utolsóig az élen állt, a Rally Liepajan Oliver Solbernek, míg Cipruson Nasser Al-Attiyahnak sikerült ez.

A legtöbbet Alexey Lukyanuk állt az élen, 46 szakasz után állt az összetett élén. A második helyen itt Oliver Solberg és Giandomenico Basso között van holtverseny, mindketten 13 szakaszon álltak az élen. A harmadik helyen Nasser Al-Attiyah és Jan Kopecky áll 12-12 élen töltött gyorsaságival. Erre a listára is két magyar iratkozott fel: Vincze Ferenc és a Rally Hungaryt megnyerő Turán Frigyes.