Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Emlékezetes visszatérésben reménykedik Vincze Ferenc

Emlékezetes visszatérésben reménykedik Vincze Ferenc

Vincze Ferenc Szilveszter Rallye

Hat országból több mint kétszáz autó áll majd rajthoz a XXIII. Szilveszter Rallye-n, ahol egyéves kihagyás után ismét ott lesz a mezőnyben a 2019-es magyar bajnok.

Komoly egészségügyi korlátozások mellett – védettségi igazolvány, távolságtartás, fedett helyen kötelező maszkviselés – rendezik meg december 28-a és 29-e között a XXIII. Szilveszter Rallye-t. viadalon lesz egy nagy visszatérő, a korábbi háromszoros győztes Vincze Ferenc személyében, akit egyébként a személyes visszavágás is fűt a 2019-es viadalon elszenvedett vereségéért.

Mindenki örömmel vette tudomásul, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet ellenére is megrendezésre
kerül a XXIII. Szilveszter Rallye, mégpedig december 28-tól 29-ig a Hungaroringen. A verseny – melynek össztávja 56 kilométer – jövő kedden, december 28-án reggel 9.00-kor indul, aznap 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek a versenyzők, míg másnap szintén 9.00- kor kezdődik a verseny és 2 x 7,3 km-es, 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek.

„A verseny első napján, azaz december 28-án kizárólag a Hungaroringen belül száguldanak majd az autók, mégpedig egy szimpla és egy dupla gyorsasági formájában. Az indulók ezúttal is szembe mennek majd a megszokott iránnyal a Ringen és a célegyenesben. A második napon, december 29-én a külső pályával kezdünk, amiben 2019-hez hasonlóan újra benne lesz a benzinkút, és ezt a részt elhagyva mennek be a versenyzők a belső részre” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny egyik főszervezője, hogy mire is számíthatnak majd idén az, aki elindul a XXIII. Szilveszter Rallye-n.

Természetesen a versenyzők is javában készülnek már a 2021-es szezon búcsúztatására. A nevezések alapján elmondható, most sem lesz hiány látványban, hiszen több mint 200 autó lesz ott a rajtvonalnál. Hat ország – Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország – versenyzői vágnak neki az 56 kilométeres össztávnak. Az indulók között ott lesz 25-30 hölgy is, akik túlnyomó többsége navigátorként teljesíti majd a szakaszokat. Ahogy korábban, így idén is a Lada lesz a legnépszerűbb versenygép, de több R5-ös is ott lesz a mezőnyben.

Például ott lesz egy 2019-es fejlesztésű Skoda Fabia R5-össel az indulók között a nagy visszatérő Vincze
Ferenc is. A korábbi háromszoros győztes – 2014, 2016, 2017 – és a két évvel ezelőtti abszolút magyar bajnok idén még autóba sem ült, ám régi-új csapatával, a Korda Racinggel sokan máris a viadal egyik fő esélyesének kiáltják ki.

„A múlt kötelez, így mindenképpen odateszem magam ezen a remek versenyen. Idén sajnos nem
tudtam egyetlenegy versenyen sem rajthoz állni, így meglehetősen vakon megyek bele az óévbúcsúztatóba. Noha sokat kihagytam, de fő célom, hogy negyedszerre is én legyek a Szilveszter Rallye bajnoka. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen komoly ellenfeleim lesznek. A verseny előtt tesztelhetem a Skodát, amivel két éve nagyon összenőttünk” – állította Vincze Ferenc, aki ráadásul egy személyes visszavágásra is készül. Ugyanis ismét ott lesz a mezőnyben az a cseh Petr Semerad – szintén egy Skoda Fabiával –, aki 2019-ben legyőzte őt itt a Hungaroringen. Ahogy a korábbi háromszoros győztes Vincze kijelentette, ez idén egyszerűen nem fordulhat elő.