Skip to content
Főoldal / Tereprali / Első versenyét nyerte az Audi RS Q e-tron

Első versenyét nyerte az Audi RS Q e-tron

Peterhansel Audi RS Q e-tron Abu Dhabi Desert Challenge
Fotó: Red Bull

A tereprali-világbajokság második versenyének, az Abu Dhabi Desert Challenge záró napjának az összefoglalója.

209 kilométer volt az utolsó szelektív szakasz hossza. A motorosoknál kihasználta kedvező rajt pozícióját Sam Sunderland és megnyerte a szakaszt, s vele a versenyt is. A GasGas versenyzője harmadik alkalommal nyerte meg az Abu Dhabi Desert Challenget. Mögötte két hondás végzett, Ricky Brabec és Pablo Quintanilla révén. Sunderland a Dakar Rally után az idei második versenyt is megnyerte ezzel 17 pontos előnyt épített ki a bajnokságban Quintanilla előtt.

Az autósoknál ismét Nasser Al-Attiyah nyerte a szakaszt, ezúttal Yazeed Al Rajhit és a ma „csak” harmadikként végző Sébastien Loeböt megelőzve. A tereprali-világbajokság harmadik, kazahsztáni versenyét Loeb egy pontos előnnyel várhatja Al-Attiyah előtt.

Az ötödikként beérő Stéphane Peterhansel nyerte az Abu Dhabi Desert Challenget, a rekordot jelentő hetedik alkalommal. Ráadásul ez volt az Audi RS Q e-tron első győzelme. A verseny második helyén Martin Prokop végzett, megelőzve azt a Jakub Przygonskit, aki a világbajnoki értékelést nyerte (Peterhansel és Prokop nem nevezett oda).

Az LW Protoban (T3) Christina Gutierrez volt a leggyorsabb a záró napon, de ez nem volt elegendő számára, hogy ledolgozza hátrányát Francisco Lopez Contardoval szemben. A chilei is idei második győzelmét szerezte, miután a Dakaron is ő diadalmaskodott.