Elrajtolt a 40. Dakar Rally

Fotó: Opel Dakar Team

Az első nap összefoglalója.

Ma Peru fővárosában, Limában az ünnepélyes rajt ceremóniával vette kezdetét a 2018-as Dakar Rally. A 40. viadal 523 indulójára ma egy 242 kilométeres összekötő várt, majd egy nyúlfarknyi 31 kilométeres szelektívvel zárták a napot mielőtt megérkeztek Piscoba.
Elsőnek a quadosok vágtak neki a távnak. Közülük leggyorsabb Casale volt a Yamahaval. Őt márkatársai, Kariakin és Souday követték.

A motorosoknál a címvédő Sam Sunderland neve mellé került az első 2018-as szakaszgyőzelem. A KTM-es versenyzőt Van Beveren követte a Yamahaval. Még egy percen belül volt a harmadik Quintanilla is. A magyarok közül Dési János a 65., míg Horváth “Laller” Lajos a 135. lett. A szerbiai Saghmeister Gábor a 102. helyen fejezte be az első napot.

Az autósoknál a Toyota kettős győzelemmel nyitott: Nasser Al-Attiyah nyert, megelőzve Bernhard Ten Brinket. A harmadik kisebb meglepetésre Nicolas Fuchs lett a Borgwarddal. Legjobb Minisként lett negyedik Bryce Menzies a buggyval.  A Peugeotosok eddig nem remekeltek, közülük Peterhansel érte el a legjobb időt ezzel a 11. helyen ért be. Nála is rosszabbul járt Loeb, akinek a fékkel gyűlt meg a baja már 3 kilométer után, csak a 29. hely került a neve mellé. Az első borulás is megtörtént, Jad Comair-Antoine Iskandar kettős a BMW-vel felborult. Mindketten sértetlenül szálltak ki az autóból. Szalay Balázs és Bunkoczi László remekül kezdett a vadonatúj Opel Crossland X-el, a 36. pozícióban értek be.

Holnap a Pisco-Pisco hurok szakasz vár a 2018-as Dakar Rally indulóira, mely egy 267 kilométeres szelektívet tartogat.