Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Elrajtolt a 2020-as Dakar Rally

Elrajtolt a 2020-as Dakar Rally

Borítókép: Team Orlen

A mezőny túl van az ünnepélyes rajtceremónián. Képek, videók az eseményről.

Az adminisztratív és a technikai átvételek után ma Dzsiddában 342 jármű (114 motor, 23 quad, 83 autó, 45 SSV és 46 kamion) gurult át a rajt dobogón. Ezzel hivatalosan is elrajtolt a 2020-as Dakar Rally.

Az ünnepélyes rajtceremónián a francia versenyzők voltak a legtöbben, 109-en, akiket a spanyolok (75) és a hollandok (50) követtek. Az első Dakaron, amit Szaúd-Arábiában rendeznek 13 nő indul. Összességében 68 ország képviselői vesznek részt az idei sivatagi shown.

„Azért vagyunk itt, hogy megvédjük a címünket. Háromszor nyertünk már, de ez az új Dakar a Közel-Keleten kemény lesz. Kétszer (2008, 2011) versenyeztem már Szaúd-Arábiában és megnyertem azt a két versenyt. De nem lesz egyszerű senki számára sem az idei Dakar. Újra meg kell értenünk a versenyt, ami teljesen új mindenki számára. A táj, Afrika, Marokkó, és Dél-Amerika keverékére emlékeztet engem. Amikor elkezdtem a pályafutásom sohasem gondoltam volna, hogy a Dakar az én régiómba jön, álom lenne itt nyerni.”-mondta az autósoknál címvédő Nasser Al-Attiyah.

„Nem olyan régen egy orvosi vizsgálaton problémát találat Andrea egyik artériájában. A mindennapi életben ez nem befolyásolja, de azt tanácsolták, ne induljon a Dakaron. Súlyos csapás volt, nem tudtam mit tegyek. Végül az indulás mellett döntöttem, mert a szavunkat adtuk a szponzoroknak és a Mininek. A portugál Paulo Fiúza lesz a navigátorom, azonban egyikünk sem beszél túl jól angolul, így gondok lehetnek a komunikációval. A navigáció trükkös lesz, azt hiszem ez a Dakar a navigációról fog szólni, nem a sebességről.”-mondta Stephane Peterhansel a rajt előtt.

Január 05-én a Dzsidda és Al Wajh közötti 319 kilométeres mért szakasz lesz a 2020-as Dakar Rally első próbája, amiről az élő közvetítésünket ITT találod majd.

Idén már a kamionok is felmehettek a rajt dobogóra, nem mellette vagy előtte kellett elhaladniuk:

https://www.instagram.com/p/B65-byVlEeU/
https://www.instagram.com/p/B6551buHdzn/
https://www.instagram.com/p/B655QMGA0R5/
https://www.instagram.com/p/B654z0bqkVB/
https://www.instagram.com/p/B65qTs1ABlL/