Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Elkezdődött!

Elkezdődött!

Szalay Balázs-Bunkoczi László
Fotó: Opel Dakar Team

Tizenegy kilométeres bemelegítő szakasszal kezdődött a 2021-es Dakar rali, amely a vasárnapi rajtsorrendet volt hivatott eldönteni. 

Az 54. helyen rajtoló Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a mély, kijárt nyomban az 51. helyen végzett, innen várja a folytatást. 

„Nagyon vártam már a prológot, egy kicsit izgatott is voltam előtte. Úgy terveztem, hogy óvatosan megyek majd végig ezen a pályán, de a rajt után elkapott a versenyláz, úgyhogy ráálltam a gázra – vallotta be Szalay Balázs, akinek ez a 15. Dakar ralija. – Elég rosszul érintett, hogy utolért a mögöttem induló, még akkor is, ha Robby Gordon régi autóját vezette és egy szaúdi versenyző volt, aki nyilván úgy ismeri a helyszínt, mint a tenyerét. Félrehúzódtam, hogy elmehessen, utána pedig a porában autóztunk a célig, úgyhogy sokszor kellett lassítani. Ennek ellenére nagyon élveztem a napot, az Opel Grandland X remekül működött, az igazi küzdelem pedig csak holnap kezdődik.”

Bunkoczi László bevallotta, nem igazán kedveli a prológokat, mert azokon nyerni nem lehet, veszíteni viszont annál többet, főleg, hogy az első szakasz előtt nem is igazán számít, hogy hányadik helyen rajtolnak. 

„Nagyon örülök, hogy túl vagyunk a prológon, jobb lett volna előrébb végezni, de mire elrajtoltunk, a mély nyomban már csak nagy kockázatvállalás árán lett volna esélyünk rá – mondta Bunkoczi. – Nem gondolom, hogy ezen bármi is múlt, nagyon sok van még hátra a versenyből, és ezen most semmi sem múlt. Holnap már egy 277 kilométeres szakasz vár ránk, ami majd jobban megmutatja, hol a helyünk a mezőnyben.”

A prológ után este még sor került az ünnepélyes rajtceremóniára, amelyet ezúttal a dzsiddai tábor területén tartottak meg nézők nélkül, ám nagyon látványos volt, és világszerte nagyon sokan láthatták a televíziók képernyőjén keresztül.