Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Elhunyt Bognár József

Elhunyt Bognár József

Fotó: Sandlander Dakar Team

Gyászhír.

Tragikus hirtelenséggel, 47 éves korában elhunyt Bognár József.

Januárban még ott volt az Africa Racen a Qualisport Racing szervizeseként, ahol a csapat diadalmaskodott a kamionosok versenyében.

„Halála borzalmas veszteség számunkra, személyében ugyanis egy csodálatos barátot, egy igazi sportembert, a kitűzött célokért fáradhatatlanul és mindig jókedvűen küzdő igazi csapatjátékost veszítettünk el. Becéztük Boginak, szólítottuk Józsinak, de a lényeg mindig ugyanaz volt: egy olyan társunkhoz fordultunk, akire mindig, minden körülmények között számíthattunk, nem csak a versenyzéssel, hanem a mindennapi életünk ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban is.
Soha nem gondoltuk volna, hogy a 2020-as Africa Eco Race az utolsó közös kalandunk lesz, sőt, vele együtt a teljes Qualisport Racing egy új, nagyszerű fejezet kezdeteként tekintett a januári versenyre. Energikus és megoldásokat kereső hozzáállásával, fáradhatatlanságával és küzdőszellemével új lendületet adott csapatunknak, személyes mottóját – „Teljes támadás!” – mindannyian magunkénak éreztük. Túlzás nélkül jelenthetjük ki: elévülhetetlen érdemekkel járult hozzá ahhoz, hogy Dakarban kategóriagyőzelmet ünnepelhettünk.”-írta közösségi oldalán a Qualisport csapata.

Bognár József 2011-ben itthon a TH csoportban második lett Baturin Tamás navigálásával egy Nissan Pickup-pal. 2012-ben már Sebestyén Lászlónak navigált itthon és a Dakar Rallyn is. A sivatag első alkalommal kifogott rajtuk. Egy évvel később a 74. helyen teljesítették a Dakart. 2014-ben a 47. helyen értek be a világ legnehezebb tereprali versenyén. Utolsó Dakarjukon, 2015-ben nem tudták teljesíteni a versenyt.

„A szörnyű hír mélyen megrázta az egész csapatot, hiszen egy kiváló sportembert, egy örök küzdőt veszítettünk el. Azt az embert, aki az élet igenlésével és soha nem lankadó akaratával energiát vitt a kis közösségünk mindennapjaiba. Nehéz pillanatok nekünk is ezek, hiszen önkéntelenül is visszapörgetjük a közös emlékeket, a küzdelmes perceket, órákat, napokat, amikor a pályán egymás kezébe adtuk az életünket. Most elveszítettünk egy kezet… Nyugodj békében, Józsi!” – mondta megtörten Pócsik László, a Sandlander Dakar Team csapatvezetője.

2016-ban a Fazekas Motorsport kamionjában is kipróbálta magát. Így emlékezik rá a csapat:
„Hirtelen tragikussággal elhunyt korábbi csapattársunk, navigátorunk Bognár Józsi! A szörnyű hír mélyen megrázta az egész csapatot, hisz kiváló sport embert, nagyszerű csapattrásat veszítettünk el, aki nehéz pillanatokban is pozitív tudott maradni, és mosolyogva oldotta meg a problémákat!
Őszinte részvétünk a családnak!
Nyugodj békében Bogi!”