Skip to content
Főoldal / WRC / Eldőlt Solberg 2023-as programja

Eldőlt Solberg 2023-as programja

Oliver Solberg
Fotó: Hyundai Motorsport

Már az is biztos, hogy ott lesz a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, majd a Svéd Rallyn is.

Oliver Solberg megerősítette, hogy a jövő évi WRC2 bajnoki címért fog harcolni egy Toksport által felkészített Skoda Fabia RS Rally2-vel.

A Monster Energy által támogatott pilóta a februári Svéd Rallyn kezdi meg a pontgyűjtést a WRC2-ben – de a legújabb specifikációjú Fabiával a jövő hónapban megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallyn debütál majd. A Toksport Skodát hétfőn tesztelte a francia Alpokban.

„Nagyon izgatott vagyok a következő szezon miatt – mondta Solberg a DirtFishnek. „A Toksporttal való együttműködés nagyszerű lehetőség arra, hogy folytassuk az utunkat. Mindenki tudja, hogy a WRC2 mennyire versenyképes, és fantasztikus, hogy ennyi nagyszerű versenyzővel küzdhetünk.”

„Szuper büszke vagyok arra is, hogy ismét a Monster Energy színeiben versenyezhetek. Ezek a srácok már olyan régóta vannak velem és a családommal – olyan érzés, mintha a családunk részei lennének!

„Az új Fabia RS Rally2 az az autó, amelyről mindenki beszél. A hét elején teszteltem először Franciaországban, és nagyon lenyűgözött. Azonnal kényelmesen éreztem magam az autóban, és magabiztos voltam a visszajelzésekben. A Toksporttal is nagyon elégedett voltam. Serkan [Duru, csapatfőnök] és a többi srác annyira profi – olyan, mintha egy gyári csapattal dolgoznánk. Semmi probléma nem volt velük; 2023-ban velük versenyezni nagyszerű lesz.”

Majd a Montéval kapcsolatban így folytatta:
„A Monte mindig egy nagy, nagy kihívás. Soha nem tudhatod, hogy milyen időjárás vár rád, és ezen a versenyen tényleg bármi megtörténhet. Ezt a versenyt arra fogom felhasználni, hogy még többet megértsek az autóról és a csapatról, de számomra a pontok a következő, svédországi fordulótól számítanak majd.”

Solberg nem jelentette be 2023-as programjának további részét, de maximum hét versenyt nevezhet a WRC2-es programjába – ezekből a legjobb pontszámok számítanak.