Skip to content
Főoldal / WRC / Eldőlt indul-e a Hyundai a Horvát Rallyn

Eldőlt indul-e a Hyundai a Horvát Rallyn

Hyundai
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Breen családjával, James Fulton navigátorral és a teljes csapattal egyeztettek.

Hyundai Motorsport megerősítette, hogy a héten (április 20-23.) két autóval vesz részt a Horvát Rallyn, az FIA Rally Világbajnokság negyedik fordulóján, miután a verseny előtti teszten történt balesetben Craig Breen életét vesztette.

A részvételről szóló döntés alapos mérlegelés után született, amely magában foglalta a Craig Breen családjával, James Fulton navigátorral, valamint a Hyundai Motorsport személyzetével és csapattagjaival folytatott megbeszéléseket.

Breen családja és James Fulton megerősítette, hogy az volt a kívánságuk, hogy a csapat Craig tiszteletére induljon Horvátországban.

A két Hyundai i20 N Rally1 Hybrid csapata Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Esapekka Lappi/Janne Ferm lesz.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmondta: „Az összes érdekelt fél bevonásával végzett alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a Horvát Rallyn. Craig emlékére tesszük ezt, hogy tisztelegjünk előtte, a rally iránti szenvedélye és versenyszelleme előtt. Két autót indítunk, a harmadikat pedig a tisztelet jeléül visszaléptetjük. Mindkét autó különleges festéssel fog indulni Craig, családja, barátai és rajongói tiszteletére. A mindenkivel folytatott beszélgetések alapján egyértelmű, hogy Craig öröksége előtt úgy tudnánk a legjobban tisztelegni, ha nem vonnánk vissza a nevezésünket, így részt veszünk az elvesztett csapattársunk, barátunk és hihetetlen versenyzőnk emlékére.”

„Nagyon alaposan megfontoltuk ezt a döntést. A Craiget jól ismerők visszajelzései alapján egyértelmű volt, hogy a részvétel lenne a legjobb módja annak, hogy tisztelegjünk előtte. Egyeztettünk a családjával, és ők is jóváhagyták ezt a megközelítést” – árult el a csapatfőnök, arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire gondolkodtak a visszalépésen.

S, hogy mi az oka a különleges dizájnnak?
„Elsősorban azért indulunk ezen a versenyen hogy tisztelegjünk Craig és az ő hihetetlen élete és tehetsége előtt. Craig büszke ír volt, és szenvedélyesen képviselte az ír rally közösséget, így a felirat az ír zászló színeit fogja képviselni az ő emlékére.”