Skip to content
Főoldal / ERC / Eldőlt hol lesz az ERC szezonzárója

Eldőlt hol lesz az ERC szezonzárója

Llarena
Fotó: @World / Red Bull

Egy WRC fordulóval közös versennyel zárul a rally Európa-bajnokság 2022-es szezonja.

Hosszú várakozás után ma eldőlt, hogy melyik versennyel zárul az ERC 2022-es szezonja. Október 20-22. között a RallyRACC Catalunya-Costa Daurada verseny került be a naptárba mint szezonzáró. Az Eb feltörekvő tehetségei egy WRC-vel közös hétvégén mutathatják meg mit tudnak.

A sima és gyors spanyol aszfalton csütörtökön a shakedownnal kezdődik a program. Pénteken és szombaton összesen 14 gyorsasági vár az indulókra. A 240,6 kilométeres versenytávval ez lesz a szezon leghosszabb ERC futama, a Power Stage a 24,40 kilométeres El Montmell gyorsasági lesz.

Bár a WRC-vel ugyanazon a hétvégén kerül megrendezésre a verseny, de külön eseményként fog futni az ERC szabályok szerint.

Az FIA Rally Európa-bajnokság menedzsere, Iain Campbell: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a versenyt az idei bajnokság utolsó fordulójaként hirdethetjük meg. Az ERC elkötelezett a fiatal tehetségek mellett. Sok versenyzőnk vágyik arra, hogy a WRC-be kerüljön, és Spanyolország bekerülése a naptárba tökéletes lehetőséget biztosít számukra, hogy bemutassák képességeiket.”

Josep Mateu, a RACC elnöke hozzátette: „Ennek a rallynak minden eddiginél nagyobb hatása lesz. Tökéletes csemege lesz a szurkolók számára, hiszen a világ két legnagyobb rallye-bajnokságának szemtanúi lesznek ugyanazon az eseményen. Örömmel üdvözöljük az ERC-t októberben Salouban, egy legendás versenyen.”