Skip to content
Főoldal / WRC / Ekström ismét WRC futamon indul

Ekström ismét WRC futamon indul

Mattias Ekström Skoda Fabia
Fotó: EKS/Joel Carlsson

Egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val indul az Arctic Rally Finlandon.

Mattias Ekström a 2006-os Német Rally-n indult utoljára WRC futamon. A svéd versenyző akkor a 11. helyen végzett a Skoda Fabia WRC-vel. Az azóta eltelt 15 évben Ekström másodszorra is bajnok lett a DTM-ben és megnyerte a rallycross világbajnokságot is. Legutóbb pedig idén januárban indult a Dakar Rally-n.

Az Arctic Rally Finlandon az EKS JC által felkészített Skoda Fabia Rally2 Evo-val indul. A navigátora – akárcsak a Dakaron – a korábbi junior világbajnok Emil Bergkvist lesz.

„A rally egy életen át tartó szenvedélyem és azzal, hogy indulhatok Finnországban az Arctic Rally-n egy újabb dolgot kipipálhatok a bakancslistámon. 2021-re elköteleztem magam az Extreme E sorozat mellett, amely nagyon sokféle ismeretet és készséget igényel a különböző felületeken való vezetéshez. Az Arctic Rally Finland WRC futam tökéletes verseny számomra, hogy formában maradhassak, hogy több száz kilométert autózhassak havon és jégen továbbá, hogy felelevenítsem a rally iránti szenvedélyemet” – kezdte a 42 éves versenyző.

„A szaúd-arábiai sivatagban zajló Dakar Rallyról az észak finnországi sarkvidéki viszonyokra váltani a legnagyobb ellentét, amit bárki elképzelhet. Az biztos, hogy nagyon szórakoztató lesz, de bárki, aki ismer engem, tudja, hogy szeretek nyerni, és azt tervezem, hogy harcban leszek a kategória társakkal, bár tudom, hogy sokkal több időt töltöttek a rally-val. Pár napot tesztelünk majd a verseny előtt” – zárta a svéd.

Ekström 1999-ben indult először WRC futamon, akkor egy Mitshubishivel indult a Svéd Rally-n. 2004-ben a Svéd Rally-n és a Spanyol Rally-n is megnyerte az N-csoportot. 2005-ben és 2006-ban néhány versenyen a Skoda csapatát erősítette.