Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Ekström: Éreztem, hogy óvatos vagyok, sőt túl lassú

Ekström: Éreztem, hogy óvatos vagyok, sőt túl lassú

Ekström Audi RS Q-etron
Fotó: Red Bull

A svéd versenyző szerezte az Audi RS Q e-tron második szakaszgyőzelmét.

A 2022-es Dakar Rally nyolcadik szakaszán megszerezte pályafutása első szakaszgyőzelmét Mattias Ekström az Audi RS Q e-tronnal. A célban így nyilatkozott:

„Nagyon jól indultunk, de aztán a dűnékben éreztem, hogy nagyon óvatos vagyok, sőt túl lassú vagyok. Egyáltalán nem volt jó ritmusom. A gyűjtő után sokkal magabiztosabbnak éreztem magam, és utolértük Yazeedot, és jó ideig a porában voltunk. Reméltem, hogy elenged minket, mert az én ízlésemnek megfelelő nap volt. Amint elengedett, nagyon nyomtam. Nagyon-nagyon élvezetes autózásban volt részem, és Emil fantasztikusan navigált az egész szakaszon. Még egy részletünk sem volt, ami ne lett volna tökéletes, szóval számomra ez egy nagyon jó nap volt” -kezdte Ekström.

„Mindannyian azért küzdünk, hogy jó eredményt érjünk el. Emil és jómagam is újoncoknak érezzük magunkat itt, akik minden nap tanulnak és próbálják kezelni a kockázatot, és annyi kilométer van, ahol hibázhatunk. Ma boldog vagyok, mert nem csináltunk semmit, talán túl konzervatívak voltunk, de még sok nap van hátra. Szerintem jó az autó. Kezdek magabiztossá válni a beállítással is. Találtunk egy olyan beállítást, ami nagyon tetszik. De sokkal többet kell fejlesztenünk az autót. Ez még nagyon fiatal autó” – zárta a svédek DTM-bajnoka.