Skip to content
Főoldal / ERC / Efrén Llarena és Sara Fernández az ERC 2022-es bajnokai

Efrén Llarena és Sara Fernández az ERC 2022-es bajnokai

Llarena Európa-bajnok

Még el sem kezdődött a Barum Rally, máris eldőlt az Európa-bajnoki cím.

Simone Tempestini visszalépett a hétvégi Barum Rallyról, így Efrén Llarena és Sara Fernández behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban. Így ők nyerték a Rally Európa-bajnokságot 2022-ben*. Llarena az első Európa-bajnok Antonio Zanini 1980-as sikere óta.

„Nincsenek szavaim. Ez egy álom – egy álom, amely négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor mi voltunk az első páros, amely a Rally Team Spain színeiben versenyzett az ERC-ben. Megnyertük az ERC3 Junior bajnokságot és az ERC3-at, és most az abszolút címet is megszereztük. Ez fantasztikus” – lelkendezett Llarena.

„A WRC Promoter és az FIA ERC nevében gratulálok Efrén Llarenának és Sara Fernándeznek ahhoz, hogy 2022-es bajnokainkká váltak. Egész szezonban kivételesen teljesítettek. Továbbá szeretnék gratulálni a Team MRF Tyres csapatának, hogy történelmet írt ezzel az áttörést jelentő győzelemmel” – kezdte az ERC részéről Iain Campbell.

A promoter mindent megtett, hogy Tempestini rajthoz tudjon állni Csehországban.

„Megragadtunk minden lehetőséget, hogy garantáljuk Simone Tempestini részvételét a a versenyen. Ezt azért tettük, hogy biztosítsuk a teljes támogatásunkat a rallyhoz és a bajnoksághoz. Sajnos, igyekezetünk ellenére Simone-t nem sikerült rávenni, hogy elinduljon a Barum Rallyn, bár abban reménykedik, hogy az utolsó spanyolországi fordulón versenyezhet” -zárta Campbelli.

*Az FIA Motorsport Világtanács jóváhagyásától függően.