Skip to content
Főoldal / WRC / Eddig marad a WRC-ben az Akropolisz Rally

Eddig marad a WRC-ben az Akropolisz Rally

Kalle Rovanpera WRC Acropolis Rally 2021

Eldőlt, hogy még hány évig lesz biztosan a rally világbajnokság egyik házigazdája Görögország.

Az Akropolisz-rali alapító tagja volt a WRC első szezonjának 1973-ban, és nyolc év szünet után 2021-ben tért vissza a naptárba.

A legendás Akropolisz Rally legalább 2025-ig marad az FIA Rally Világbajnokságban, miután a WRC Promoterrel két évvel meghosszabbították a szerződést.

A mai napon azt is megerősítették, hogy a verseny 2023-as kiadása is Lamia városában marad, építve az elmúlt két kiadás átütő sikerére, amelyek népszerűnek bizonyultak a csapatok, a versenyzők és a rajongók körében – akik mindannyian élvezték a kemény murvás versenyt.

WRC Akropolisz Rally
WRC Akropolisz Rally 2021 Kattints a képre a galéria megnyitásához

„Ez a megállapodás biztosítja Görögország helyét az FIA Rally Világbajnokságban a következő két évre, és védi a világ kétségtelenül egyik leghíresebb rally versenyének jövőjét” – mondta Simon Larkin, a WRC Promoter rendezvényigazgatója.

„Az Akropolisz gazdag WRC-örökséggel rendelkezik, ráadásul a legszenvedélyesebb rajongók közé tartozik – ezt bizonyítja az a 65 000 ember, aki tavaly az athéni Olimpiai Stadionban megjelent. Alig várjuk, hogy ezt az örökséget a következő szezonokban is folytathassuk Görögországban”.

Lefteris Avgenakis, sportminiszter-helyettes és az EKO Akropolisz Rally Szervezőbizottságának elnöke hozzátette: „Örülök, hogy az Akropolisz Rally 70. évfordulója remek alkalom arra, hogy ne csak a múltat, hanem a jövőt is ünnepeljük. A megállapodás kétéves meghosszabbítása a kiváló együttműködés, a görög kormány, az FIA és a WRC promóter közötti bizalom, de az elmúlt két kiadás során tapasztalt kifogástalan szervezés eredménye is.”