Főoldal / DTM / DTM sztorik: “Lökd ki!”

DTM sztorik: “Lökd ki!”

Fotó: DTM

Kivételesen nem egy régebbi, hanem egy egészen friss történetet elevenítünk fel. Videóval.
A DTM hétvégi Red Bull Ringi fordulójának második versenyének utolsó körében történt, hogy Wickens, Scheider és Wehrlein (a képen még ebben a sorrendben) egymáshoz közel közelítettek a kettes kanyarhoz. Azonban Wehrlein mindkettőjüket megelőzte, az audis versenyzőt már féktávon, míg márkatársát a kigyorsítás során. Azonban a hármas kanyarhoz közeledve Scheider a “Lökd ki!” utasítást kapta a rádión keresztül. Ő pedig így tett. Féktávon megtolta Wickenst, aki így megpöckölte Wehrleint. Ezzel mindegyikük versenye a kavicságyban ért véget.

A verseny után Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi motorsport igazgatója bocsánatot kért: “A verseny alatt általában nem kommunikálok a versenyzőkkel és most sem tudtam, hogy be van kapcsolva a rádióm. Sajnálom, hogy azt kiabáltam, hogy lökd ki. Ez csak egy reakció volt, nem pedig utasítás.” Egyébként Ulrich eleinte tagadta, hogy tőle származna az üzenet.

Ettől függetlenül a kilökött Mercedeses versenyzők értelemszerűen nem voltak boldogok. “A 3-as kanyarban egy nagy ütést kaptam hátulról. Mire kiszálltam az autóból, a mérnököm már mondta, hogy Scheider direkt csinálta. Visszanéztük a felvételeket, az üzenet egyértelmű. Remélem, hogy ennek komoly következményei lesznek, valamint, hogy mindenki megírja ezt a dolgot. Remélem, hogy a jövő héten senki sem fog Audit vásárolni…”-mondta a verseny után Wehrlein.

Természetesen az eset után Scheidert kizárták, az Audi nem kapott külön büntetést.