Skip to content
Főoldal / DTM / DTM: 2019 az Audi éve lehet

DTM: 2019 az Audi éve lehet

Fotó: DTM

Május első hétvégéjén új korszak kezdődik a DTM-ben.

Május első hétvégéjén kezdődik a DTM 2019-es szezonja. Szokás szerint Hockenheimben indul majd a szezon, immár a Class1 szerint épült autókkal. Ezúttal 8 Audi, 6 BMW és 4 Aston Martin várja majd a piros lámpák kialvását. A számokból látható, hogy ellentétben a korábbi évekkel, ezúttal mindegyik gyártónak más mennyiségű autója lesz a pályán.

A múlt héten a Lausitzringen tartott teszten a három márka összesen 3921 kört tett meg a pályán. A legjobb időt az audis Robin Frijns érte el, megelőzve négy márkatársát. Legjobb BMW-sként Joel Ericsson lett a hatodik, míg Jake Dennis a 14 . hellyel a legjobb lett az Aston Martin versenyzői közül. Érdekesség, hogy Frijns legjobb ideje 2 másodperccel volt gyorsabb a tavalyi legjobb kvalifikációs körnél.

A BMW elismerte, hogy az új, turbófeltöltéses négyhengeres motorokkal túlmelegedési problémáik vannak. Próbálják minél hamarabb megoldani, de a szezon elején ez biztosan az Audi számára előnyt jelent. Az Aston Martin autója még nagyon gyerekcipőben jár, ők engedélyt kaptak arra, hogy szezon közben is teszteljenek.

Ami a mezőnyt illeti az Audi a gyári csapatainál nem változtatott a pilótafelálláson. A privát csapatuknál, a W Racing Team-nél két újonc, Jonathan Aberdein és Pietro Fittipaldi lesznek a versenyzők. A BMW egyetlen újonca Sheldon van der Linde lesz. Az Aston Martin két rutinos DTM versenyzővel, Paul di Restával és Daniel Juncadellával, valamint két újonccal, Habsburg Ferdinanddal és Jake Dennissel várja első szezonját a DTM-ben.

A DTM 2019-es versenynaptára IDE kattintva tekinthető meg.