Skip to content
Főoldal / ERC / Drámák után Turán Frigyesék nyerték a Rally Hungaryt

Drámák után Turán Frigyesék nyerték a Rally Hungaryt

Chris Ingram lett az idei Európa-bajnok.

Akárcsak tavaly, úgy idén is igen drámaira sikerült az utolsó szakasz Nyíregyházán. Az addig vezető Alexey Lukyanuk defektet kapott, amivel több mint három percet vesztett. Ezzel visszacsúszott a második helyre, a Turán Frigyes-Bagaméri László kettős mögé. A Skodás duónak is volt ma kalandja, Mádon lecsúsztak az útról.

Turánék győzelmével az ERC idei nyolc versenyén nyolc különböző győztest avattak. Ingram révén 1967 után újra brit versenyző nyerte az Európa-bajnokságot.

Turán Frigyes: „Már úton voltam a szervizparkba, amikor hívott a csapat, hogy nem harmadikok vagyunk, hanem elsők. El sem hittem! El kellett telnie egy kis időnek, hogy felfogjam, és megmondom őszintén, nagyon megérintett. Ez egyszerűen fantasztikus! Pedig megmondom őszintén, hogy először azt hittem, ez az utolsó gyorsasági nem hiányzik már egyáltalán, mert nagyon extrémek voltak a körülmények a leszálló köd miatt, de most már azt gondolom, nagyon is kellett! A verseny összességében fantasztikus volt, szeretem ezeket a pályákat, csak az eső rontotta kissé az összhangot – de a történtek után már minden szép! S hogy minek köszönhető a sikerünk: a Hankook abroncsoknak, hiszen azon kevesek közé tartoztunk, akik egyetlen defektet sem kaptak, pedig nehezek voltak a körülmények. Ilyen eredményben titokban sem reménykedtem – ez egyszerűen elképesztő!”

A harmadik helyen Callum Devine végzett, miután megnyerte az utolsó gyorsot és az addig harmadik Chris Ingram is defektet kapott az utolsó gyorson. Ingramnak a negyedik hely is elegendő volt, ő lett az idei Európa-bajnok.

Herczig Norbert a tegnapi három defekt után a mai utolsó gyorson is kapott egyet, így az ötödik helyre csúszott vissza. A bajnokságot is az ötödik helyen zárta a MOL Racing Team versenyzője.

A Rally Hungary nem hivatalos végeredménye:

1. Turán Frigyes, Bagaméri László Škoda Fabia R5 2:11:28.0
2. Alexey Lukyanuk, Alexey Arnautov (orosz) Citroën C3 R5 +33.7
3. Callum Devine, Brian Hoy (ír) Hyundai i20 R5 +1:25.9
4. Chris Ingram, Ross Whittock (brit) Škoda Fabia R5 Evo +1:48.5
5. Herczig Norbert, Ferencz Ramón VW Polo GTI R5 +3:12.3
6. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor Citroën C3 R5 +4:28.4
7. Albert von Thurn und Taxis, Bernhard Ettel (német, osztrák) Škoda Fabia R5 Evo +6:04.3
8. Sean Johnston, Alex Kihurani (amerikai) Citroën C3 R5 +6:55.0
9. Erik Cais, Jindřiška Žáková (cseh) Ford Fiesta R2T +13:22.5
10. Lovász Pál, Kürti Tamás Škoda Fabia R5 +13:38.0

Az ERC nem hivatalos végeredménye:
1. Ingram 141
2. Lukyanuk 132
3. Habaj 116
4. Mares 75
5. Herczig 52