Skip to content
Főoldal / WRC / Drámai nap a Monte Carlo Rallyen

Drámai nap a Monte Carlo Rallyen

Bouffier01MC14rk179A Monte Carlo Rally első versenynapjával tényleg elkezdődött a rally világbajnokság 2014-es szezonja. A Monte hozta a formáját egy rendkívül izgalmas napon van túl a mezőny. A Hyundai már az első napon búcsúzott.
Robert Kubica Monte Carlóban ott folytatta, ahol a Janner Rallyn abbahagyta. Az első két gyorson a lengyel bizonyult a leggyorsabbnak. Ogier érintett egy fát a szakaszon. Nála is rosszabbul járt Thierry Neuville, aki gyorsabban kezdet a franciánál, de egy kanyarba túl gyorsan ment be és nem tudta bevenni. Így már az első szakaszon kiesett a Hyundai versenyzője. Delecour pedig technikai gondok miatt volt kénytelen búcsúzni az első szakasz után. A második szakasznak már Martin Prokop sem vágott neki, szintén műszaki gondok miatt.
A harmadik szakaszon az nyert sokat, aki téli gumikkal vágott neki. Ez Bouffiernek sikerült a legjobban, mögötte Evans végzett. Érdekesség, hogy a harmadik Burri lett egy Fiesta S2000-essel, míg a negyedik Chardonnet lett egy DS3 R3-al. Az addig élen álló Kubica csak a 21. lett, így visszaesett az összetettben a negyedik helyre. A délelőtti kör után Bouffier állt az élen, mögötte Meeke és Sordo volt a sorrend.

Bouffier01MC14rk179
Fotó: M-Sport World Rally Team

Délután ugyanez a három pálya várt a mezőnyre. Ekkor már a VW pilótái diktálták a tempót. A Délutáni első szakaszt Latvala, míg a második szakaszt Ogier nyerte. Ezen a szakaszon Kubica egy 4. idővel megelőzte az összetettben Meeket és feljött a második helyre. Az 5. szakasz előtt az addig remeklő Dani Sordonak is ki kellett állnia a Hyundai i20 WRC elektronikai gondjai miatt. A napi utolsó gyorsaságin ismét Ogier volt a leggyorsabb. Meeke gyorsabb volt a lengyelek korábbi F1-es versenyzőjénél, ezzel visszavette a második helyet. Igaz előnye mindössze 7 tized mp.

Jó hír a WRC szerelmeseinek, hogy a Sport2 HD megvette a közvetítési jogokat, így ott magyar kommentárral is nyomon követhető az idei szezon, míg a Motors TV-n angolul lehet megtekinteni a rally világbajnokság 2014-es szezonját.

A Monte Carlo Rally állása az első nap után:
1. Bouffier
2. Meeke +38,8
3. Kubica +39,5
4. Ogier +47,3
5. Ostberg +1:20,7
6. Evans +1:38,6
7. Latvala +2:20,8
8. Hirvonen +2:46,9