Skip to content
Főoldal / ERC / Dominik Stříteský Skoda Fabia R5-tel indul a Rally Hungary-n

Dominik Stříteský Skoda Fabia R5-tel indul a Rally Hungary-n

Dominik Stříteský ERC
Fotó: FIA ERC

A fiatal cseh versenyző három futamos ERC programot csinál, melynek része a nyíregyházi verseny is.

A 21 éves Dominik Stříteský egyike a feltörekvő fiatal cseh tehetségeknek. Legutóbb a Bohemia Rally-n a Skoda Motorsport gyári autójával szerezte meg a második helyet. Ez volt az ötödik versenye R5-ös autóval. Előtte volt már három top 5-ös helyezése a Cseh Rally Bajnokságban.

Az ERC-ben a hétvégi Rally di Roma Capitale-n debütál. Utána augusztusban a Barum Rally-n, majd októberben a Rally Hungary-n vezetheti az ACA Škoda Vančík Motorsport Skoda Fabia R5-jét.

„Nagyon boldog vagyok, hogy indulhatok Rómában. Év elején nem volt tervben, hogy az ERC-ben induljunk, de aztán gyorsan megváltoztak a dolgok. A jó eredményeink után eldöntöttük, hogy indulunk az olasz Eb fordulón. Ez lesz az első ERC futamunk, próbáljuk, annyira nyomni amennyire csak lehet, de a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk. Az ERC-ben nagyon magas a szint, sok olyan versenyző van, akinek van tapasztalata a világbajnokságól” – mondta Dominik Stříteský.

Dominik Stříteský-nek honfitársa, Jiří Hovorka fogja olvasni az itinert.

De ki is az a Dominik Stříteský?

A gokartozás után Stříteský 2018-ban váltott rally-ra. A következő évben bajnok lett a cseh Opel Adam Cupban. 2020-ban már egy Peugeot 208 R2-vel folytatta, de a koronavírus miatt nem tudta a tervezett programot végigcsinálni. Az idei évtől versenyez R5-ös autóval.