Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Dobogós magyarok Ausztriában és Horvátországban

Dobogós magyarok Ausztriában és Horvátországban

Fotó: Harald Illmer

Az I. Blaufränkischland Rallye és a 9. Rally Kumrovec összefoglalója.

Soprontól nem messze, az I. Blaufränkischland Rallyeval vette kezdetét az Austrian Rallye Challenge. A versenyen két cseh páros végzett az első két helyen: Roman Odlozilik-Martin Turecek és Patrik Rujbr-Jaromír Svec.

A harmadik helyet a Fischer Dániel-Buna Zoltán páros kaparintotta meg. Mögöttük végzett a Klausz Kristóf-Csányi Botond kettős, a nap nagy részében egy technikai hiba hátráltatta őket, kigyorsításkor rángatott az autó. László Zoltán és Végh Róbert a 10. helyen zárta az osztrák versenyt.

Az RC4-es kategóriába magyar győzelem született László Martin és Kulcsár Dániel révén. A kategória harmadik helyén végzett a Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente duó. Sikeresen teljesítette élete első rally versenyét Herczig Norbert fia, Patrik. Bán Viktor navigálásával a kategória negyedik helyén értek be.

Az I. Blaufränkischland Rallye nem hivatalos végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Horvátországban a 9. Rally Kumrovecen az osztrák Simon Wagner-Gerald Winter duó diadalmaskodott. Legjobb magyarként a negyedik helyen végzett Hadik András Kertész Krisztián navigálásával. Őket a Kovács Antal-Istovics Gergő kettős követte. Legjobb nem R5-tel induló párosként lett hatodik a Bacsa Tamás-Hanyik Gergely egység.

Bodolai László és Popovics László a vadonatúj Ford Fiesta R5 MkII-vel a 11. lett, őket Szilágyi János Váradi Alexandrával az oldalán követte. Földesi Csaba és Szabó Gergő a 4-es kategória harmadik helyén finiselt. Az S1-es kategóriában lett második a Belső Lajos-Belső Kristóf kettős.

Locher János és Somogyi Tamás is sikerrel teljesített a horvát versenyt. Az Ollé Sándor-Ollé Rebeka kettős négy szakasz után még a hetedik helyen állt, utána azonban feladták a versenyt.

A 9. Rally Kumrovec nem hivatalos végeredménye ITT megtekinthető.